Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Real Madrid gibi

Birol Güven; Real Madrid gibi üç ayrı kulvarda, üç ayrı kadroyla mücadele ediyor.
İlk takım, TRT 1'de Seksenler'i götürüyor. (Yakında Doksanlar'a dönüşecek.) İkinci kadro çok yakında FOX'ta bir ekran fenomeni olan Çocuklar Duymasın'ın yeni bölümlerine başlayacak.
Üçüncü kadro ise geçen hafta Samanyolu TV'de sahaya çıktı. Evlilik Okulu adlı yeni sit com büyük ilgi gördü ve sanal âlemde çok konuşuldu. Özellikle Açelya Akkoyunlu'nun bu rol için biçilmiş kaftan olduğunu söylemeliyim.
Boşanmak üzere olan bir çiftin, gönderildikleri evlilik okulundaki maceralarını anlatan dizi; tıpkı Çocuklar Duymasın gibi, mütevazı bir kanalda yayın hayatına başlayıp büyük kanallara transfer olabilecek bir potansiyele sahip. Aslında Seksenler de, Evlilik Okulu da; Çocuklar Duymasın'ın evlatları...
Çocuklar Duymasın'ın bir bölümünde, dizinin kahramanları 80'li yıllarda zaman yolculuğuna çıkmış, bu bölümün gördüğü büyük ilgi, Birol Güven'in kafasında parlak bir ampul yakmış ve Seksenler dizisi ortaya çıkmıştı. Evlilik Okulu da sanki Çocuklar Duymasın'dan türemiş gibi... Çünkü Haluk ile Meltem bir ara boşanmaya karar vermişlerdi. Onların geçirdikleri bu buhranlı dönem, bir cazibe noktası oluşturmuş ve ilgiyle izlenmişti.
Birol Güven'in özelliklerinden biri de, ürününü sergilediği kanalın hedef kitlesine göre içeriğe 'ince falsolar' verebilmesi.
Örneğin, STV'de yayınlanan Evlilik Okulu'ndaki diyalog şöyleydi:
DAYI: Televizyondaki evlilik programlarına katılırım artık.
MAHİR: Yok canım, televizyonda evlenilir mi? Kına geceni de naklen yayınlarız artık!
Eminim bu diyalog STV'de değil de Show TV'de olsaydı, "Gerdek geceni de naklen yayınlarız artık" şeklinde gelişirdi!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA