Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Fanatizmin zirvesi

Genç futbolsever Burak Yıldırım'ın bıçaklanarak öldürülmesi; futbol terörü ve fanatizmin bir kez daha sorgulanmasına vesile oldu. Hafta sonu neredeyse tüm spor programlarında adeta 'günah çıkarma' seansları vardı.
Türkiye'de futbol fanatizminin hangi boyutlara geldiğini belgelemesi açısından Erman Toroğlu'nun Telegol'de anlattıkları önemliydi. Toroğlu, İzmir'de uçaktan inmiş. Apronda iyi giyimli, elinde iş çantası bulunan 35-40 yaşlarında, efendi görünüşlü bir adamın; kendisini heyecanla beklediğini fark etmiş. Eli ayağı titreyen adam "Size bir şey söyleyebilir miyim Erman Bey?" diye sormuş. Toroğlu, "Hay hay, buyurun" deyince, hiç beklemediği cümleler duymuş: "Az önce sizinle aynı uçaktaydım. Ne yaptım biliyor musunuz? Uçak düşsün de ikimiz birden ölelim diye, gelene kadar dua ettim!"
Şaşırdınız mı? Ne yalan söyleyeyim, ben şaşırmadım. Neden mi? Futbol maçlarında "Ölmeye, ölmeye, ölmeye geldik" diye bağıranların ülkesinde yaşıyorum da o yüzden...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA