Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sporun en Beyaz'ı

Sizce haftanın 'spor' programı hangisiydi? Maraton mu, Stadyum mu, Telegol mü, Doksan'a mı?
Bana göre hiçbiri... Haftanın 'spor' programı Beyaz Show'du.
Neden mi?
Çünkü sporla ilgisi olsun, olmasın pek çok kişi, 'süper maraton' adlı bir branştan haberdar oldu. Türkiye'de bu dalın mütevazı bir temsilcisi olduğunu fark ettiler. Anadolu'da pek çok amatör ve yarı amatör sporcu bulunduğunu ama federasyonların ve sponsorların ilgisizliği yüzünden kendilerini gösteremediklerini öğrendiler.
Nasıl mı?
Uşaklı amatör atlet Akın Yeniceli, dört günde Uşak'tan İstanbul'daki Beyaz Show stüdyosuna kadar koştu.
Tam 550 kilometrelik mesafeyi bana mısın demeden kat etti ve cuma akşamı Beyaz Show stüdyosuna gelip finiş ipini göğüsledi. Hepimiz, Beyazıt Öztürk ve ekibi sayesinde bu 'gerçek' sporcuyu tanıyıp sevdik.
Yine Beyaz sayesinde eski milli atletler Mehmet Terzi, Mehmet Yurdadön, Sermet Timurlenk gibi efsane atletlerimizi andık.
Programa telefonla katılan Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi bile amatör sporcu Akın Yeniceli'ye gıpta etti.
Dedi ki; "Kardeşimiz 550 kilometre koştu. Ben sporculuk hayatım boyunca 850 bin kilometre koştum ama Beyaz Show'a konuk olamadım..."
Doping olaylarıyla, sahalardaki terörle, çirkin el kol hareketleriyle yüklü haftada Türk sporunun yüzünü 'ağartan', Beyaz oldu.
Teşekkürler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA