Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dert detektörü!

FOX Haber'in tavrını önceleri yadırgamıştım.
Neredeyse her gün yardıma muhtaç bir çocuğu ya da acz içinde kıvranan bir insanı ekrana taşıyor, onun dramını, çaresizliğini anlatıyordu. 'Acaba duygu sömürüsüyle reyting mi sağmaya mı çalışıyorlar?' diye tereddüde düştüm ama gördüm ki, haber yaptıkları her çocuk ya da yetişkine bir şekilde devlet eli uzanıyor ya da bir hayırsever çıkıp dertlerine derman oluyor.
Dedim ki, "Eğer çare üretiliyorsa, gerisi teferruattır."
Ve FOX Haber'in bu duyarlı tavrını desteklemeye başladım.

YA DUYURAMAYAN?
Acaba FOX Haber'in gündeme getirip hayata bağladığı kaç kalbi delik minik, kaç ilaç bulamadığı için ölümün eşiğine gelen ama bültende göründükten sonra devletin yardımıyla hayata tutunan vatandaş var?
Eminim Fox Haber'deki dostlar bunun iki yıllık dökümünü yapsalar, ortaya dudak uçuklatan bir yekun çıkar.
Peki bir şekilde medyaya konu olamayan, sesini duyuramayan, açılışa giden Bakan'ı yolda sıkıştıramayıp ana haber bültenlerine konu olamayan çaresizler ne olacak?
Bir sosyal devlet vatandaşı olarak bunu yazmak zoruma gidiyor ama bir önerim var:

DERT DEDEKTÖRÜ!
Çaresizlerin sesini duyuracak bir televizyon programı yapılsın.
Çeşitli nedenlerle devletin desteğini alamayan biçare vatandaşlar, meramlarını anlatsınlar.
Bir 'çözüm grubu' da onların derdine derman olmak için uğraşsın. İlgili devlet birimlerini harekete geçirsin, sponsor bulsun, hayırseverleri ikna etsin vs... Program için tavsiye edeceğim ismi ise Beyaz'ın rol aldığı banka reklamından ödünç aldım:
Dert Detektörü!
Televizyon her ne kadar bir 'eğlence aracı' olarak görülse de, bize fakültede televizyonun bir 'kitle iletişim aracı' olduğunu öğrettiler.
Bir mahalleden diğerine haber uçurmayacaksa; tepemizdeki o kadar antene ne gerek var?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA