Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yabancı Gelin'e dikkat!

TÜRK televizyon tarihinde bir 'ilk' gerçekleşmek üzere. Kuzey Film ve Local Time Medya Grubu işbirliğiyle hayata geçirilen Yabancı Gelin dizisi, 40'a yakın yerel ve uydu kanalında yayınlanacak.
Dizinin başrollerinde Sinan Bengier, Şenay Aksoy, Bedir Bedir, Beliz İnal ve Bengi Uras gibi daha önce ulusal kanallardaki dizilerde görev almış ünlü sanatçılar var. Yabancı Gelin; ailesinden gizli, Rus kızı Tatyana ile evlenen Sedat'ın, bu durumu ailesine kabul ettirmek için yaşadığı durum komedilerini anlatıyor.
Dizinin yönetmenliğini ise F. Serkan Acar ve İlknur Oğuz yapıyor.

GELECEK YERELDE
Bir süredir Trakya ve Kuzey Ege kıyılarındayım.
Buralarda yerel medyanın ne kadar önemli olduğunu, bizzat yaşayarak görüyorum.
Çünkü insanlar önce 'kendilerini' görmek, 'kendi çevrelerinden' haberdar olmak ihtiyacı hissediyor. Keşke plazaların camlarından İstanbul siluetine dalan kanal yönetimleri, yerel medyanın bu gücünden daha çok haberdar olsa.
Zira ulusal kanallar adeta 'kapalı devre yayın' yapıyor. Anadolu'nun, Rumeli'nin yerel ihtiyaçlarından bihaberler.
Ayrıca reklam mecrası da dört-beş kanal arasına sıkışmış, nefes alamıyor. 'Nokta atışı yapmak isteyen' firmalar; daha ucuza, daha etkin reklam ve tanıtım kampanyaları oluşturmak için yerel medyaya muhtaç.
Ayrıca giderek büyüyen televizyon sektörüne artık ulusal kanallar cevap veremiyor.
Üretimin dikine değil, 'yatay' düzlemde yaygınlaşması şart. Özetle; özellikle televizyonun kurtuluşu, yerel bazda gerçekleştirilecek atılımlarda. Bakalım Yabancı Gelin, sektörün 'kendi toprağına yabancılığını' ortadan kaldırabilecek bir işlev üstlenecek mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA