Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu özgürlük değil

Beterin beteri varmış. Biz talk show ve spor programlarında rastladığımız reyting taklalarını 'rezalet' diye yorumluyoruz ya; meğer bizimkiler Hollanda'da yaşananın yanında pek masum kalırmış.
Hollanda'nın en çok izlenen talk show'cularından Paul De Leeuv'un cumartesi gecesi canlı yayında yaptığı; hâlâ sanal âlemde tartışılmakta.
Anne sütünün yararlarının anlatıldığı programda De Leeuv, "Ben de bu deneyimi yaşamak isterdim" deyince, stüdyodaki seyirciler arasında bulunan Wendy isimli kadın, "Isırmadığın sürece deneyebilirsin" diyerek, 'ikramda' bulundu. Dakikalar boyunca kadının göğsünü emen De Leeuv ise "Dün gece yediğim kuşkonmazdan lezzetliydi" dedi.
Program sanal dünyada en çok konuşulan konu haline gelirken, izleyiciler kadınların aşağılandığı bu sahne için programcıya tepki mesajları yağdırdı.
Hollanda, başta ifade özgürlüğü olmak üzere kişisel özgürlüklerin en üst seviyede gözetildiği Avrupa ülkelerinden biri. Eminim, De Leeuv'un yaptığı, hukuki bir kovuşturmaya ya da bizdeki RTÜK karşılığı bir kurulun yaptırımına tabi tutulmayacaktır. Parklarında uyuşturucunun serbestçe tüketildiği bu ülke; aslında 'sınırsız özgürlüğün', bir başkasının hak ve hürriyetlerine tecavüz olduğunu kanıtlayan bir laboratuvar gibi...
İyi ki hâlâ otobüste bebeğini emziren bir kadına sırtını dönen erkeklerin bulunduğu bir ülkede yaşıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA