Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Peki ya içmeyenler?

Hayatımda gördüğüm en iğrenç ekran görüntüsüydü. T.C. Sağlık Bakanlığı ile Yeşilay'ın ortaklaşa hazırlattığı, insanları sigaranın kötü etkilerinden haberdar etmeyi amaçlayan ama izleyenlerin yüreğine korku filmi kıvamında dehşet salan sözde kamu spotundan söz ediyorum.
İlk olarak cumartesi saat 22.30'da, sonra da pazar 11.20 gibi pek çok çocuğun ekran başında olduğu bir saatte Kanal D ekranında rastladım bu kamu spotuna.
Eldivenli el, tuttuğu aort damarını sıkıyor. Kanlı damarın içinden sarımsı, iğrenç bir madde ortaya dökülüyor.
Neymiş? Sigara, damarlarda böyle bir birikime sebep oluyormuş. Midem nasıl alt üst oldu anlatamam. Tıraş olurken, jiletle yüzünü kesen adamın boynunu mozaikletenler nerede acaba?
Evet, bu görüntü sigara tiryakileri için caydırıcı olabilir.
Peki benim gibi sigara içmeyenlerin günahı ne?
Ben niye görüyorum bu eziyeti? Görüntüyü sadece sigara paketlerinin üzerine koymak yerine, günün ortasında herkese izletmek de neyin nesi? O zaman cinayetleri önlemek için de vahşice katledilmiş insan görüntülerini serin ortaya!
Tövbe, tövbe...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA