Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Teşekkürler Şeyma

Yıllardır Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasındaki final sorusunu merak eder dururdum.
Eminim pek çok izleyici de benimle aynı merakı paylaşıyordu. Sonunda yürekli bir genç kız çıktı ve final sorusunu açtırdı. Ancak bu cesareti ona pahalıya mal oldu.
Sinema, Televizyon Bölümü öğrencisi Şeyma Özin, 250 bin liralık soruyu doğru yanıtlayıp 1 milyon lira değerindeki final sorusunu açtırdı. Ancak "Herodot'un yazdığı, Mısır Firavunu'nun dilin kökeni deneyinde; doğunca çobana verilerek kapatılan, o dahil kimseyle konuşturulmayan çocuğun söylediği ilk kelime nedir?" şeklindeki soruya 'Ekmek' yerine 'Ver' yanıtını verince; büyük ödülden oldu ve 15 bin lira ile yetinmek zorunda kaldı. Böylece yanıt vermekten vazgeçmesi halinde kazanacağı 235 bin liradan oldu.
Kimi bu tavrı "büyük kumar" olarak niteleyebilir, kimi "Azla yetinmeyen, çoğa ulaşamaz" diyebilir, kimi ise olan biteni "Zaten oraya parasız gelmişti, şimdi cebinde 15 bin lira ve göğsünde cesaret nişanı var" diye yorumlayabilir.
Ben, son gruba girenlerdenim. Kayıp 235 bin lira gerçekten de büyük para ama genç Şeyma hepimizin merakını giderip final sorusunu açtırdı ya, benim için bundan değerlisi yok. Acaba diyorum, biz meraklı seyirciler, yıllardır beynimizi kemiren gizemi ortadan kaldırdığı için aramızda para toplayıp Şeyma'nın zararını mı karşılasak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA