Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dolmaların öyküsü

Ev hanımı teyzelerin tencereler dolusu yemeği Gezi Parkı'ndaki eylemcilere taşıması artık sıradan görüntüler arasına katıldı. Kutluhan Özorhon adlı okurumuz ise dolmaların hikayesini, dolmaların ağzından anlatmış:
"Ceyda Teyze'nin yaptığı asma yaprağından dolmalar, o şahane gençlerle buluşmak için Ataşehir'den yola çıktılar. Kadıköy'den Kabataş vapuruna bindiler ve hayatlarında ilk kez füniküler ile Taksim'e çıktılar. Bu kadar insanı hiç bir arada görmemiş olan dolmalar; önce Taksim Anıtı'nda halay çeken insanları alkışladılar. Sonra, en merak ettikleri yere, Gezi Parkı'na girdiler ve gözlerine inanamadılar. Kendilerini yemeğe hazır onbinlerce kişi tarafından karşılandılar. Ama dolmalar; 'Sivil İnisiyatif' yazılı bir stantta, Pınar adlı cici bir kızla tanıştılar.
İçlerinden ikisi, Pınar ile fazla samimi olmaya kalkınca, onun midesine inme bahtiyarlığına eriştiler. Ceyda Teyze'sine gözünde iki damla gözyaşı ile teşekkür eden Pınar'ın, "Bizde dolu gelen tabak boş dönmez" diyerek bir kutu kandil simidini poşetlediğini gören dolmalar; ücretsiz olarak halka sunulacak oldukları tezgahta yerlerini aldıktan sonra bir günlük yaşamlarına huzur içinde veda ettiler..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA