Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

TRT'nin zor sınavı

YİĞİDİ öldürelim ama hakkını da verelim. Bu sütunlarda kıyasıya eleştirdiğimiz TRT, şu günlerde belki de tarihinin en zor görevlerinden birine soyundu. Devlet kanalı olmanın getirdiği bilinç ve sorumlulukla, aynı anda devam eden üç büyük spor organizasyonunu birden naklen yayınlama cesaretini gösterdi.
Dile kolay; hem Akdeniz Oyunları'nı, hem U20 Dünya Futbol Şampiyonası'nı, hem de Brezilya'da devam eden Konfederasyon Kupası'nı birlikte yayınlamak öyle her babayiğidin harcı değil. Başta spor servisi olmak üzere tüm TRT camiası önümüzdeki 10 gün içinde büyük bir sınav verecek. Böyle bir sorumluluğun altından yüz akıyla çıkmak için önce 'vizyona', sonra da yeterli teknik altyapıya ve yetişmiş elemana ihtiyaç var.
Şimdilik TRT bu işin altından başarıyla kalkacak gibi görünüyor. Üstlendikleri büyük sorumluluğun bilincinde olarak, devlet televizyonumuza bu köşeden tam destek ve bolca hoşgörü gelecek ama onlara yardımcı olmak amacıyla hataları görmezden de gelmeyeceğim. Özetle; bu aralar gözüm her zamankinden daha fazla TRT'nin üzerinde olacak.
Gazaları mübarek olsun!
Bu arada komşu Yunanistan'ın devlet televizyonlarını kapatma ya da küçültme kararı verdiği günlerde, Türkiye'nin devlet televizyonunun üç büyük organizasyonu aynı anda yayınlama başarısını göstermesi bence dijital çağda kazanılmış bir Başkomutanlık Meydan Muharebesi'dir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA