Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Helal olsun bu gençlere!

STAR'ın yeni şaka programı Baston Takımı; ilk hafta ekrana sert bir iniş yapmış, ben de cinsel içerikli esprilerdeki doz aşımını bu sütunlarda kıyasıya eleştirmiştim.
Yapımcısı, sevgili dostum Tolga Garipoğlu bu yazıyı mı rehber aldı, yoksa bizim köşeye gelen eleştiri mesajlarının daha fazlası ona da mı ulaştı bilmem; bu hafta ekrana daha 'derli toplu' bir program çıkınca, izlemeye doyum olmadı.
Baston Takımı, 'İhtiyarların gençlerden intikamı' sloganıyla yayınlanıyor.
Profesyonel oyunculardan kurulu yaşlı Baston Takımı, sokaktaki 'talihsiz' gençlere hayat boyu unutamayacakları şakalar yapıyor.
Bu hafta da yine birbirinden yaratıcı muziplikler vardı.

TAM İSTENİLEN YERE!
Peşin peşin söyleyeyim; çoğu zaman yaşlılara saygı göstermemekle, hatta vicdansızlıkla suçlanan gençler, Baston Takımı sayesinde bu görüşte olanları mahcup ediyor. Hele bir şaka vardı ki; bana birkaç kez 'Helal olsun bu gençlere' dedirtti.
Yaşlı kadın, kocasını bankın üzerine yüzüstü yatırmış, gençlerden yardım istiyordu:
"Evladım, benim ellerim çok titriyor. Şu kremi amcanıza sürer misiniz?"
Ricayı kırmayan gençleri ise büyük bir sürpriz bekliyordu. Zira kadının sürülmesini istediği, basur kremiydi! Gelin görün ki, tuzağa düşen gençlerin büyük bölümü yardımdan vazgeçmek yerine amcanın pantolonunu sıyırıp kremi 'tam da istenilen yere' sürmek için bir an bile tereddüt etmedi.
Baston Takımı'nı daha önce yabancı televizyonlarda birkaç kez izlemiştim.
Emin olun, Avrupalı gençler arasında bu kadar yardımsever olanlara rastlamak mümkün değil.
Oradaki gençlerin pek çoğu yardım etmek şöyle dursun, yardım taleplerini bile duymazdan gelip hemen oradan sıvışmanın bir yolunu buluyordu.
Bizde ise sözde kocası tarafından tekerlekli sandalyesiyle birlikte çöpe atılan yaşlı kadını gören delikanlı, "Melek teyzem söyle nereye gitmek istersin? Boş ver o adamı. Dilersen ben seni ömür boyu sırtımda taşırım" diyordu.
İşte bizim farkımız.
Bizde 'ataya saygı' kültürü vardır. Yaşı, statüsü ne olursa olsun; 'büyükler' başımızın tacıdır. Birkaç istisna dışında bugün eminim sizin evinizde ya da sokağınızda da eli ayağı tutmayan annesine, babasına kaşık kaşık mamasını yediren, sondasını değiştiren 'gençler' vardır.
Allah, şu mübarek günlerde yaşlı insanlarımıza sağlıklı bir 'sonbahar' nasip etsin. Onlara 'bebek gibi' bakan eli öpülesi gençlere de sabır ve metanet...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA