Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ankara Yanıyor!

Ekranlara veda eden Behzat Ç. dizisinin film versiyonu Ankara Yanıyor'un galasında 'bizim çocukları' ne kadar özlediğimi fark ettim.
Behzat, Harun, Hayalet ve Akbaba bu kez sosyal açıdan kökü çok daha derinde olan bir konuyu işliyorlar. Tabii yine kendi bildikleri, inandıkları tarzda...
Film, sokak çatışmalarıyla ortaya çıkan huzursuzluğun altında yatan temel nedenlerin üzerine mercek tutuyor.
Aslında tüm olayın uluslararası silah tüccarları tarafından nasıl ince ince dokunduğunu, polisin de, sokaktaki vatandaşın da nasıl 'kullanıldığını', filler tepişirken günahsız çimlerin nasıl ezildiğini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.
Dizi ekibinin üstün oyunculuk performansının tekrar altını çizmeye gerek yok. Buna bir de Sanem Çelik'in insanı sarıp sarmalayan teatral yeteneği ve 'Vamp kadın karakter arayanlar buraya baksın' der gibi oynayan Serenay Sarıkaya'nın seksiliği de eklenince, ortaya cazibe oltalarından oluşan bir 'çapari' çıkmış. Filmin en büyük sürprizi ise polisiye/aksiyon izlemek için sinemaya gelenlerin, ekstradan kendilerini müthiş bir mizah sağanağı altında bulmaları.
Hele bizim ekibin başka şubelere tayin edildiği bir bölüm var ki, gülmekten kırılıyorsunuz.
Gülmek, düşünmek, eğlenmek, mesaj almak, mesaj vermek; hepsi bir arada...
Hafta sonu için harika bir sinema seçeneği olabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA