Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Tehlikeli sınırda

Klavye başındayken en hassas olduğum yazı türü, dini konuları içerenlerdir.
Her cümleyi kuyumcu terazisi ile tartarım, her kelime için kılı kırk yararım. Çünkü 'inanç' kutsaldır, önemlidir, su götürmez...
Bu nedenle Habertürk TV'deki Öteki Gündem programında son iki pazar akşamı işlenen konuyu ve yaşanan tartışmayı 'kaygıyla' izliyorum. Çünkü artık işin dozu iyice kaçtı.
'İnanç hürriyetine' saygım sonsuz. Herkes inandığını ya da inanmadığını dile getirmekte hür olmalı. Ama 'inananları' rencide etmemek, özellikle ekran karşısındaki çocukların kafalarını karıştırmamak koşuluyla...
Program konuşmacılarından biri, iki haftadır resmen 'ateizm propagandası' yapıyor. Bunu yaparken de Yüce Yaradan'a saygısızca sıfatlar yakıştırmaya çalışıyor. Hatta program zaman zaman öyle tehlikeli bir çizgiye yaklaşıyor ki, -haşa- Allah'ın varlığı sorgulanıyormuş gibi bir hava yaratılıyor.
İnanç ve ifade hürriyeti, başkasının inancı ve ifade hürriyetinin başladığı yerde bitmek zorundadır. İnananlara saygısızlık, Allah'a hakarete yeltenmek kimsenin haddi değil. Lütfen gidip salyangozunuzu başka mahallede satın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA