Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kadınlar pek üzülecek

Kendi eşim de dahil olmak üzere, pek çok kadının Muhteşem Yüzyıl'ı izlerken Şehzade Mustafa'ya çok üzüldüklerine şahit oluyorum. Şehzadelerin içinde hem en saf ve temiz olan hem de Kanuni'ye en fazla sadakat besleyen kişi olarak resmedilen Mustafa'nın, gün gelip bizzat babasının emriyle öldürüleceği gerçeği, kadın izleyicilerin içindeki 'anneyi' fena halde çimdikliyor. Ancak bunda öykünün dramatik örgüsü kadar, Mehmet Günsür'ün kusursuz bir inandırıcılık içeren usta işi oyunculuğunun da katkısı büyük. Kadın izleyicilerin içindeki Şehzade Mustafa sevgisi günden güne büyürken, Hürrem'e duyulan nefret de aynı oranda artıyor. Görünen o ki, Mustafa'nın katlinin kadınlar üzerindeki travmatik etkisi, 16'ncı yüzyıldan çok daha büyük olacak...
Bu arada Mustafa'nın öldürülme sahnesi de geçen hafta çekildi. İzleyiciler bu dramatik sahneyi iki hafta sonra izleyecek. Sahneden en fazla etkilenen kişi ise dizide Kanuni Sultan Süleyman'ı canlandıran Halit Ergenç olmuş. Gerçekte son derece duyarlı ve naif bir kişiliğe sahip olan Ergenç, sahnenin yarattığı psikolojik etkiyi atlatmakta hayli zorlanmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA