Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Mustafa nasıl öldürüldü?

Muhteşem Yüzyıl'ın son bölümü gerçekten de senaryosu, yönetimi, kurgusu, duygusu ve oyunculuklarıyla 'muhteşem'di.
Peki bundan sonra ne olacak?
Tarihi kaynaklar şöyle diyor:
Mustafa'ya güvenemeyen Kanuni, İran seferinde orduyu kendi komuta etmeye karar verdi. Ordu, 5 Ekim 1553'te Aktepe'de konakladı.
Hiçbir şeyden habersiz sefere katılan Mustafa'yı, başına gelecekler konusunda ikinci vezir Kara Ahmet Paşa uyarsa da, Mustafa babasının evlat kanı akıtacağına ihtimal vermedi. Akşam üzeri padişah otağından Mustafa'nın çadırına, üzerinde bir mektup sarılı olan ok fırlatıldı. Mektupta, padişah otağına geldiği taktirde öldürüleceği yazılıydı. Mustafa inanmadı ve otağa gitti. Koruma ağaları ilk kez bir hanedan üyesinden içeri silahsız girmesini istediler. Mustafa, o anda başına gelecekleri anladı ama yine de içeri girmekten vazgeçmedi. O anda üzerine, yedi cellat atıldı. Mustafa silahsız olmasına ve ciddi yaralar almasına rağmen cengaverliği ile onları etkisiz bırakmayı başardı. Ancak sarayın baş celladı olarak anılan Zal Mahmut'un son darbelerinden kurtulamadı. Can çekişirken, diğer cellatların boğazına geçirdiği kementlerle boğularak öldürüldü.
Bu olay, Mustafa'ya gönülden bağlı Yeniçeri'yi isyan noktasına getirdi.
Kanuni, herkes tarafından olayın baş müsebbibi olarak gösterilen Rüstem Paşa'yı görevden alıp yerine Mustafa'yı çok seven Kara Ahmet Paşa'yı veziriazamlığa getirdi. Şehzade Mustafa ise Bursa'daki 2. Murad Türbesi'ne defnedildi.
Mustafa'nın katledilmesi hem dizinin yönetmenleri, hem oyuncuları, hem de ekran başındakiler için 'çok zor' bir sahne olacak. Hepimiz hazır olalım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA