Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Şefkat Tepe esinlenme mi?

Türkiye'de Hint Sinema Sevenler Grubu gibi bir oluşumun bulunduğundan köşemize mektup gönderen Shanti Khan sayesinde haberdar oldum. Khan, Samanyolu TV'de yayınlanmakta olan Şefkat Tepe dizisinin 'esinlenme' sınırlarını ihlal ettiğini iddia ediyor:
"Sayın Yüksel Bey, çalıntı senaryo alıp film çekmek artık moda haline geldi ülkemizde. Bir vatansever olarak, ülkem adına yakıştıramadığım bir şey... Bu şekilde yapılan birçok film vardır fakat her şey; son zamanlarda en çok olay olan, Uğur Yücel'in yönetmenliğini üstlendiği, ayrıca rol aldığı Benim Dünyam adlı sinema filminin, Hindistan'ın ünlü yönetmeni Sanjay Leela Bhansali'nin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği Black filminin kopyalanmasıyla başladı. Senaryonun birebir aynısını almasına rağmen jenerikte asıl senaristin adının geçmemesi, bizleri daha da utandırdı. Hindistan'daki yönetmenlerin düşüncelerini öğrenmek bile istemiyorum.
Ya başka bir ülkeden biri gelip Yeşilçam'dan bir filmimizin senaryosunu birebir alsa! O ülke hakkında düşüncelerimiz ne olurdu?

YENİ NESLE İZİN VERSİNLER
Samanyolu TV'de yayınlanan, yapımcılığını Salih Aslan'ın üstlendiği, yönetmenliğini Engin Koç ve senaristliğini Samim Utku'nun yaptığı Şefkat Tepe adlı dizide; Hint Sineması'nın Yash Raj Filmleri adlı dev film yapım şirketinin yapımcılığını, Yash Chopra'nın yönetmenliğini, Aditya Chopra'nın da senaristliğini üstlendiği 12 Kasım 2012 tarihinde sinemalarda gösterime giren Jab Tak Hai Jaan (Yaşadığım Sürece) adlı sinema filminin senaryosunu kopyalamaktadır. İlk zamanlar sadece ilham alındığını düşündüğümüz dizinin 25 Ocak 2014 Cumartesi günü yayınlanan 136'ncı bölümünün hastane sahnesi birebir alınmıştır. Buna kim izin veriyor bilmiyorum lakin artık bu birebir yazma(!) işini bırakmalarını istiyoruz. Eğer yeni şeyler üretemiyorlarsa yerlerini yeni nesle bıraksınlar!
Hint Sinema Sevenler Grubu'nun yöneticileri olarak bu yapılanları kınıyoruz. Birçoklarımız gibi biz de bu filmlerin orijinallerinin yayınlanmasını istediğimiz halde binbir bahane uyduruyorlar fakat senaryoları birebir kopyalamaya izin veriyorlar! Başta siz olmak üzere, tüm destek verenlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu konuda da destek vereceklerdir. Yönetmenler, senaristler; kimse anlamaz diye düşünerek yanılmasınlar! Bizler buradayız! Görüyoruz!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA