Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yekpare bayrak

Airport AVM'deki müthiş sergiden tesadüfen haberim oldu. Alışveriş merkezinin girişinde sadece 20-30 metrekarelik bir alana sıkıştırılmıştı. Ama anlamı da, etkisi de çok büyüktü... Çanakkale Şehitlikleri Müzesi'nden derlenen birkaç parça eşya, oralara gidip görme imkanı bulamayanlar için burada sergileniyor...
O şehitliğe en az iki kere gitmeme rağmen alışveriş merkezinde sergilenen savaş eşyalarından ve çerçevelenmiş kahramanlık öykülerinden çok etkilendim. Örneğin; savaş sırasında gönüllü olarak hemşirelik yapan kızlarımıza, bu şerefli hizmetlerinden dolayı birer ödül verilmek istenmiş. Ama o tarihlerde askerinin ayağına bot alacak kadar bile parası olmayan Osmanlı Hükümeti kaynak bulamamış.
Sonunda ele geçirilen İngiliz tüfeklerinin namluları kesilerek halka haline getirilmiş ve hemşirelere birer hatıra yüzüğü olarak dağıtılmış...
Ama beni en çok duygulandıran, camekan içinde sergilenen Türk bayrağıydı. Cephede kullanılmış... Tamamen 'ev' yapımı... O günlerde yara saracak bez bile bulunamadığı malum. Muhtemelen o bayrak da evdeki kırpık kumaş parçalarından binbir güçlükle oluşturulmuş. Bayrak, dört asimetrik parçanın çifte dikişle birbirine eklenmesinden oluşuyordu. Üzerine de bir başka kumaş parçasından ay ve yıldız dikilmişti.

EN GÜZEL CEVAP
Dört parça kumaştan bir yekpare bayrak... Bugünlerde bu ülkeyi bölmek isteyenlere en güzel cevap...
Bayrağın neden camekan içinde sergilendiğini ise üzerine eğildiğimde anladım.
Meğer o muhteşem emaneti, üzerine damlayacak gözyaşlarının rutubetinden korumak içinmiş!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA