Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu nasıl fakirlik?

Giyim kuşam merakı, beraberinde ister istemez marka bağımlılığını da getiriyor. Uzun süredir durumun farkında olan yapımcılar da bu ilgiyi reytinge ve sponsor desteğine dönüştürmek için dizilerini adeta podyuma dönüştürüyorlar. Pek çok dizi, konusundan ziyade oyuncuları ne giymiş, ne takıp takıştırmış diye izleniyor. Okurumuz Ayşe Betül Çelikdin ise bu furya yüzünden bazı dizilerin inandırıcılığını yitirdiği görüşünde:
"Yüksel Bey, özellikle köşenizde bir konuya dikkat çekmenizi istiyorum. Büyük kanalların dizilerindeki fakir kızlar bile giydiği elbiseyi bir daha giymiyor, taktığı çantayı bir daha kullanmıyor. Her şeyi geçtim, aynı gün içinde bile üç-dört farklı kostüm giyiyorlar. Bu durum, hiç gerçekçi olmamakla beraber gençlerimize gerçekte olmayacak bir hayatın sürekli empoze edilmesine sebep oluyor.
Sizden ricam, buna dikkat çekmeniz. Ciddi bütçeli yabancı dizilerde bile böyle değil. Örnek vermek gerekirse; How I Meet Your Mother'da karakterlerin kıyafetleri devamlılık arz ediyor. Ama bizde orta, bazen düşük gelir grubuna mensup insanların yaşadığı mahallede bile gençler, bir giydiklerini bir daha giymiyorlar. Hepsinin düzinelerce çantası, ayakkabısı ve giysisi var. Lütfen bu duruma dikkat çekin. Sponsor, reklamsa mesele; bence çözümü vardır. Teşekkürler..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA