Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Haftada 289 dizi izliyoruz

Medya araştırma şirketi Interpress'ten sevgili Deniz Bağcı kardeşimizin derlediği istatistikler, dizi sektörünün MR'ını çekmemize yardımcı oluyor. Bu hafta da müthiş rakamlarla karşılaştık. Düşünebiliyor musunuz, tekrarlarıyla birlikte her hafta toplam 289 dizi izliyormuşuz. Ülkemizde kanal başına ortalama 43.3 saat dizi gösteriliyormuş. İşte nasıl 'dizi manyağı' olduğumuzu belgeleyen o istatistikler:
ATV, Kanal D, Star TV, Show TV, Fox, TRT 1, STV, Kanal 7, TV 8 ve Kanaltürk olmak üzere toplam 10 ulusal kanal yerli dizi yayınlıyor.
2014-2015 sezonunun başladığı Eylül ayında ekranda 83 yerli dizi vardı.
Eylül ayından bu yana toplam 37 yerli dizi ekrana veda etti.
Bir önceki sezon bu tarihler itibarıyla ekrana veda eden dizi sayısı 29 adetti.
Bu hafta itibarıyla toplam 76 yerli dizi yayınlanıyor. Bunların 51 tanesi yeni, 25 tanesi eski diziler olup tekrar gösteriliyor.
Bu 76 dizinin tekrarlarla birlikte bir haftada ekranda gösterim adedi toplam 289 diziye ulaşıyor
Her yeni bölümü yayınlanan dizinin, özet ve reklamlar çıktığında ortalama 90 dakika süren yayını olduğu düşünülürse; 289 x 90 dk = 26.010 dk = 433.5 saat bir haftada yerli dizi yayını var.
10 ulusal kanal olduğuna göre, kanal başına ortalama (433 / 10) = 43.3 saat yerli dizi gösteriliyor.
Böyle bir enflasyon ortamında dizi tutturmak da zor, sebat edip dizi izlemek de...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA