Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ütopya şikayetleri

'Ütopya' izleyicileri uzun zamandır yarışmada olup bitenlerle ilgili şikayetleri dile getiren mesajlar gönderiyorlar. Ne yalan söyleyeyim, yarışma en başından beri beni fazla sarmadığı için günü gününe takip etmiyorum. Ama orada bulunan Semih karakterinden haberliyim. Yarışmanın sonu nasıl biter bilmem ama emin olduğum bir şey varsa, Semih'in bundan sonraki ekran kariyerinin hızla gelişeceği...
Okurumuz Büşra Sarı ise yarışmada Semih'e yapılanların affedilir cinsten olmadığını savunuyor:
"Merhaba Yüksel Bey. Dokuz aydır tv8'de yayınlanmaya devam eden, ayrıca 7/24 canlı yayın ile de izlenebilen 'Ütopya' yarışması için size şikayetlerimi yazmak istedim. Çünkü artık birilerinin bizim sesimizi duymasını istiyorum. Bu zamana kadar Acun Ilıcalı imzası bulunan bütün yapımları severek izledim ama 'Ütopya' yarışması tam anlamı ile bir felaket. Neden derseniz, bugün canlı yayında şu görüntülere şahit oldum: Semih Öztürk adlı yarışmacının rakipleri tarafından bir kuklası yapılıyor ve yarışmacılar; o kuklanın yanına gidip tüküyor, hakaret ediyor, tekmeliyor, zımba ile kuklaya vuruyor.
Bu ne kin, bu ne nefret?
Semih Öztürk'e yapılanlar sadece bunlarla sınırlı değil. Sürekli hakaretler ediliyor, iftiralar atılıyor ve tahrik ediliyor. Yarışmacı defalarca "Ben buraya hakaret işitmeye gelmedim, yarışmaya geldim" dese de bu yapılanlar bir türlü son bulmuyor. Hem de yapım ekibine bu konuda çok fazla tepki olmasına rağmen hâlâ diğer yarışmacılar uyarılmıyor. Peki bizim bugüne kadar izlediğimiz Acun Ilıcalı bu tarz hareketlere izin vermezken neden 'Ütopya'da bu yapılanlara sessiz kalıyor? Survivor'da Turabi sokak ağzı ile konuştuğu ve yarışmacıları tahrik ettiği için çok sert uyarılırken neden 'Ütopya'da hiçbir uyarı yapılmıyor? Semih Öztürk'ün kavga anında bile ağzından 'lan' kelimesi çıkmazken bu yarışmacı neden sürekli hakaret işitiyor?
Şunu da belirtmek istiyorum: Canlı yayında söylenen hakaretler yayınlanmıyor. Yapılan tahrikler ise sürekli 'şaka' adı altında yayınlanıyor. Ama benim bildiğim şaka, arkadaşlar arasında yapılır. Hele ki karşı taraf bu yapılan hareketlerden son derece rahatsız ise bunun adı şaka değildir.
Umarım Acun Bey artık 'Ütopya' ile ilgilenir. Yoksa bugüne kadar Acun Ilıcalı ve AcunMedya isimlerine olan güven 'Ütopya' izleyicilerinin gözünde yok olacak..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA