Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hangi yıl daha uğursuz?

Okurumuz Kemal Kozan, ben de dahil, pek çok kişi tarafından uğursuz ilan edilen 2013 yılına haksızlık yaptığımızı düşünüyor. İşte okurumuzun yorumu: "Merhaba Yüksel Bey. Çok iyi bir televizyon izleyicisi olmadığım halde bazen kendi gördüğüm eksiklikleri, bazen de etrafımdaki izleyicilerden edindiğim bilgileri araştırarak doğruluğundan emin olduktan sonra kendi üslubumca yazıya dökerek size gönderiyorum... Siz de yayınlamaya değer gördüklerinize köşenizde yer veriyorsunuz, sağ olun.
Ancak bu defaki öyle bir şey değl. Okuyucuların birçoğu hatırlayacaktır; bundan tam iki yıl önce 2013 'uğursuz yıl' ilan edilmişti. Hatta sosyal medyada bazı ünlülerimiz de dahil birçok kişi 'Artık bitsin bu 2013 yılı' diye serzenişte bulunuyorlardı. Sebebi ise o yıl içerisinde tanınmış, sevilen değerlerimizi yitirmemizdi.
Yıl 2015... Ekim ayı bitmek üzere, geride kalan 10 aya baktığımda terör belasına verdiğimiz şehit sayısı 100'lerle ifade edilirken, uluorta hedef gözetmeksizin patlayan bombalarla yitirdiğimiz onlarca can görüyoruz. Ayrıca yerleri asla doldurulamayacak, sanatçısından gazetecisine o kadar çok değerimizi yitirdik ki... Buraya hangisinin ismini yazsam diğerine saygısızlık edeceğimin bilinciyle sadece birkaç hatırlatma yapacağım.
Acaba bu ülkeye bir Müzeyyen Senar, Zeki Alasya, Bedri Koraman, Yaşar Kemal, Levent Kırca kaç yılda bir gelir? Ve ben iki gün önce bu yazıyı yazmaya karar verdiğimde henüz Çetin Altan ve Yılmaz Köksal hayattaydılar.
Şimdi geriye dönüp baktığımda, galiba biz 2013 yılına haksızlık etmişiz. Allah daha beterlerinden korusun.
Bu vesileyle başta vatan savunmasında şehit düşen asker ve polislerimiz olmak üzere, terör saldırılarında vefat eden bütün masum vatandaşlarımıza ve bizleri şarkılarıyla, oyunlarıyla, filmleriyle eğlendiren sanatçılarımıza, yazıp çizdikleriyle toplumun eğitimine ve haber almasına katkı veren gazeteci-yazar ve çizerlerimize Allah'tan rahmet diliyor, saygılarımı sunuyorum."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA