Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Helal size çocuklar!

Gökhan-Hakan Özoğuz kardeşleri seviyorum. Hem çağdaşlar, hem milliler. İki kardeşin, tüm türleri kucaklayan son derece geniş bir müzik yelpazesine sahip olması beni çok etkiliyor. Acayip bir sentezleri var. Yüzleri batıya dönük ama kendi köklerine de sıkı sıkıya bağlılar. İki ay önce Gökhan bir Alevi deyişi söylemiş, herkesi mest etmişti. Geçen hafta ikili, 'O Ses Türkiye' sahnesinde bir Çanakkale Türküsü okudu ki, aman aman! Bugüne kadar 'Çanakkale içinde aynalı çarşı' diye başlayan türkünün pek çok değişik versiyonunu dinledim ama bu denli duygulu, bu kadar iliklere işleyen bir yoruma çok az rastladım. Bunda özellikle Gökhan'ın 'milli' yönünün güçlü olmasının büyük rolü vardı. Türküyü söylemedi de, sanki o yıl askere alınmış bir 'onbeşli' gibi yaşadı, yaşattı.
Bu arkadaşları çok önemsiyorum. Çünkü milli değerlerimizi, kültürel miraslarımızı yeni neslin kulağına, onların keyif alacakları şekilde üflüyorlar. Helal olsun çocuklar... Ve teşekkürler Acun Ilıcalı... Athena'yı bir müzik grubu olmaktan çıkarıp 'derinlemesine' bir kültür elçisi, bir milli duruşun temsilcisi olarak bizlere yeniden tanıttığın için.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA