Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bunun adı basın özgürlüğü mü?

Hani 11 Eylül saldırısı sırasında ABD medyasının sorumlu tutumunu takdir edip durmuştuk ya, 'Adamlar bir tek ceset görüntüsü bile vermediler' diye...
Sonra bizimkileri de yerden yere vurmuştuk, yayın yasakları öncesi her önlerine gelen görüntüyü reyting kaygısıyla ve büyük bir sorumsuzlukla ekrana dayadıkları için. Batının insan hayatına verdiği değerden, medyanın dördüncü güç olma sıfatını böyle sorumlu davranışlar sayesinde edindiğinden filan dem vurmuştuk hep birlikte... Ama bakıyorum da artık onların da gözü dönmüş. Burada adını anıp reklamını yapmak istemediğim bir Hollanda kanalı Rus Büyükelçisi'nin vurulma anını, en başından en sonuna kadar ekranlarına getirdi. Bu görüntü şu anda Youtube'da dolaşıyor.
Eyy her fırsatta bize medya etiği ve ifade özgürlüğü konusunda ders vermeye, kulağımızı bükmeye çalışan Avrupa neredesiniz? Bu rezilliği de'"medya özgürlüğü' ya da 'ifade hürriyeti' ile mi açıklayacaksınız?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA