Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Şu sistemi bir türlü çözemedik

Günlerden cumartesi ve her hafta olduğu gibi bugün de Yakından Kumanda gerçek sahibinin, yani sizlerin elinde...
En iddialı prodüksiyonların kısa sürede yayından kalkması, en beğenilen oyuncuların dizilerinin başarısız olması; seyircinin kafasında soru işaretleri yaratırken, reyting sistemini de bir kez daha tartışmaya açıyor.
Okurumuz Aleyna Doğan da 'Ölene Kadar' dizisini eksen alarak bir değerlendirmede bulunmuş:

ROLE GİRİYOR
"Yüksel Bey merhaba, sizin yazılarınıza genelde kendi alanımda küçük renkler ve dokunuşlar katıyordum. Ama bu seferki dokunuşum hukuksal bir hata ya da eksiklik değil, reyting dediğimiz ve toplamda sanırım 2 bin 200 adet olan cihaza bağlı sistemimiz. 17/07/2015 tarihli 'Engin Akyürek farkı' başlığıyla yazdığınız yazıyı okurken her kelimesine katıldım ve 'Öyle güzel rolün içine giriyor ki, her şey çok sahici ve çok keyifli oluyor, bu da izlenme oranlarına yansıyor' diye düşünmüştüm.
Hatta siz o yazınızı şöyle iddialı bir cümle ile bitirirken de her kelimesine katılmıştım: 'Dizilerin öncelikle senaryoları için tutulduğuna inananlardanım.
Ama bir tek istisnam var:
Engin Akyürek'in oynadığı her dizi tutar!'

TUTMAYAN NE?
Üzülerek sizi de uyandırmak istiyorum. Dün gece final yapan 'Ölene Kadar' dizisi ile sizin bu teziniz, benim de sisteme olan inancım çöktü. Karşımızda, Seul Drama Ödülleri'nden en iyi aktör ödülünü getiren, Emmy ödülüne aday olan, gerek ödülleri, gerekse duruşu ile 'İşte aktör' diyeceğim bir kişi var. 'Her dizisi tutar' dediğimiz bir de iddialı cümlemiz var.
Sabırsızlıkla beklediğimiz dizimizde oyuncuların hepsi kendi alanında iyi işler yapmış değerli kişiler. Yapımcısı, senaryosu, yönetmeni, her şey mükemmelken tutmayan ne çözemedim. Ama şunu anladım: Sistemin, benim halen çözemediğim bir matematiği var!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA