Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Otobüs yangınları

Neredeyse her hafta bir otobüs yangını haberi bültenlere düşüyor. Sebebi belli. Daha ucuz olsun diye yakıt olarak kullanılan ve adına '10 numara yağ' denilen sıvı, motorları tutuşturuyor. Neyse ki bugüne kadar bu yüzden meydana gelen otobüs yangınlarında ciddi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmadı. Ama eli kulağında. Allah korusun, bir gün kapılar zamanında açılıp yolcular tahliye edilemeyecek ve... İnsan, facianın boyutlarını düşünmek bile istemiyor.
Geçen hafta 10 numara yağ üreten yasadışı bazı istasyon ve atölyelere baskınlar düzenlendi. Görüldü ki, 10 numara denilen bu musibet, koca bir sektör haline gelmiş. Yani işi baskınla halletmek zor. O zaman ne yapılacak? Talep kırılacak. Bunun da tek yolu denetim. Sefere çıkacak otobüsler daha otogardan ayrılmadan depoları denetlenip mühürlenecek. Ancak ondan sonra yola çıkmalarına izin verilecek. Aksi halde felaket haberi çok yakında.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA