Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Söz sırası Caretta’da

Bülten izleme alışkanlığınız varsa, haberi mutlaka görmüşsünüzdür. Bodrum'un Orak Adası koyunda Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağası, denize giren teyze ile yeğenine saldırıp ısırmış. Haber, bültenlerde 'yeni bir Jaws vakası' gibi işlendi. Millet, kaplumbağaları yeni bir deniz canavarı olarak belledi.
Bilirsiniz, haber tek taraflı olmaz. Ben de o kaplumbağayı bulup savunmasını aldım. Özetle şöyle dedi:
"Abi öncelikle o hanım ablamızdan ve sevimli yeğeninden binlerce kez özür dilerim. Malum, insanlar bizim yaşam alanlarımızı daraltıyor. 4 bin kilometre öteden yumurtlamaya buralara geliyoruz, bir de bakıyoruz ki, geçen yıl çıktığımız sahile otel yapmışlar. Her taraf ışık dolduğu için nereye çıkacağımızı bilemiyoruz. Bu yüzden geçen hafta bizim akrabalardan birkaçı kayalıklara vurup telef oldu. Cani insanlar bazılarımıza ateş ediyor. bazılarımızın kabuklarını taşla filan kırıyorlar. Sırf zevk için yani... Balıkçı ağlarına takılıyoruz, zokaları yanlışlıkla yutuyoruz, insanların attığı naylonlara dolanıyoruz, teknelerin sintine suları yüzünden zehirleniyoruz. Ben de kendi bölgemde yüzerken insan siluetlerini görünce kendimi kaybetmişim. Çok pişmanım..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA