Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Asbeste dikkat!

Life Time kanalında ilgiyle izlediğim bir program var. Adı, 'Emlak Avcıları'. Bir emlak kralı ve eşi, Las Vegas'taki izbe evleri üç paraya alıp iki hafta içinde onararak birkaç katına satıyorlar. Bölgede onları zorlayan iki etken var.
Biri, ahşap evleri sarıp tahta aksamı adeta yiyip bitiren termitler, ikincisi de eski evlerin alt yapılarında kullanılan kanserojen asbest maddesi.
İkili, geçenlerde bir ev satın aldı. Bodrumuna indiklerinde bir de baktılar ki, tüm su borularının üzeri asbest ile izole edilmiş. Vebalı hasta görmüş gibi hemen kendilerini dışarı attılar. Sonra telefonla belediyenin 'asbest imha ekibine' ulaştılar. Uzaylılar gibi giyinmiş bir ekip geldi.
Evin her tarafını naylon ile örtüp mekanı adeta karantinaya aldılar. Üç günlük çalışma sonunda evi asbestten, yeni sakinlerini de kanser olmaktan kurtardılar.
Geçenlerde, gazetelerde bir uzmanın uyarısını okumuştum.
İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında yıkılan evlerin çoğunda asbest malzemesinin kullanıldığını, bu konuda hiçbir önlem alınmadığını söyleyip ilgilileri uyarıyordu. Bu örneği de işte o uyarının altını daha kalın çizmek için verdim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA