Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Arapların dizi hayranlığı kaynağa dönüştürülsün

Dünyanın hemen her yerinde olduğu gibi Ortadoğu'da da Türk dizileri fırtınası esiyor. Bölgedeki yayın kuruluşlarının Türkiye temsilciliğini yürüten değerli dostum yapımcı Savaş Uğurlu, geçenlerde çok önemli bir bilgi paylaştı.
Meğer Araplar, Türk dizi oyuncularıyla tanışıp sohbet edebilmek için Türkçe kurslarına gidiyor, onlara son derece pahalı hediyeler sunmak için yol arıyorlarmış.
İşte Uğurlu'nun verdiği ilginç bilgiler:
"Gümüş' dizisi ile başlayan furya önce Ortadoğu ülkelerine, ardından tüm dünyaya Türk dizilerini tanıttı. Türk dizilerine en çok ilginin olduğu yerlerin başında yine Arap ülkeleri geliyor. İşin en ilginci de, Arap kadınları ve erkekleri bizlere ulaşarak Türk ünlüleri ile görüşmek için Türkçe eğitim almak istediklerini ve nereden alabileceklerini soruyorlar.
Yine ilginç bir konu da, çok pahalı hediyeleri hayran oldukları isimlere vermemiz için bizlerle irtibata geçiyorlar.
Aralarında, erkek bir dizi oyuncusuna sadece iki saatlik yemek karşılığında 80 bin liralık hediye sunmak isteyen Arap kadını bile oldu." Uğurlu'nun paylaştığı bilgilere göre Arapların en çok ilgi gösterdiği oyuncuların başında Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün geliyor.
Bu durum kafamda bir ampul yanmasına sebep oldu.
Acaba diyorum, bizim ünlü dizi oyuncularımız Arap hayranları için para karşılığı toplu yemek ve fotoğraf çektirme toplantıları düzenlese, fonda biriken para da, başta yerinden yurdundan edilen Suriyeliler olmak üzere Ortadoğu'nun zulüm gören, sefalet içindeki halklarına aktarılsa, güzel olmaz mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA