Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Gençler aşka inanmıyor

Bu kez bir okur mektubunu değil, Beykoz Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği çarpıcı bir anket sonucunu paylaşmak istiyorum. Özellikle günümüz gençlerinin aşka bakış açılarının nasıl değiştiğini gözler önün sermesi açısından bana son derece ilginç geldi.
Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından yedincisi gerçekleştirilen Gençlerin Aşka Bakışı 2018 konulu anket, son yıllarda gençlerin aşka bakışının önemli ölçüde değiştiğini ortaya çıkardı. İnternet ortamında gerçekleştirilen ankete 17-27 yaş arasındaki 831 üniversite öğrencisi katıldı.
Gençler, aşık oldukları kişi için sahip oldukları hiçbir şeyden vazgeçmek istemiyorlar. Ankette gençlere 'Aşık olduğunuz kişi için ailenizden mi, paradan mı yoksa okulunuzdan/işinizden mi vazgeçersiniz?' diye sorulduğunda, gençlerin yyüzde 42,9'u gibi önemli bir bölümü aşk için hiçbirinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.
Ankete göre; aşk için yapılacak en büyük çılgınlığın 'tüm hayatından vazgeçmek' olduğunu söyleyen gençler, günümüzde artık aşka daha materyalist yaklaşıyorlar.
Görünen o ki, 'Aşk, öncelikle kendinden vazgeçmektir' ya da 'İki gönül bir olunca samanlık seyran olur' lafları, sadece lafta kalmış!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA