Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İzleyicinin ‘Behzat Ç.’ hasreti dinmiyor

Geçen hafta 'Hangi diziler kalmalı, hangileri gitmeli' başlıklı yazımda 'Bir sezon daha devam etse bayılarak izleyeceğim diziler' listesi yapmıştım.
Okurumuz Ahmet Erkul ise nostaljik bir değerlendirme yaparak, 'Behzat Ç.' dizisini kendi listesinin en başına oturtmuş:
"Sokakta çıkacak sonucu tam bilemem ama internet üzerinde bir araştırma yapılsa açık ara birinci olacak dizi kesinlikle 'Behzat Ç.'dir.
Çok küfür ediyordu, çok içki içiyordu, iyi bir örnek değildi; bunlar kabul. Zaten dizi başladığı zaman da anti kahraman olduğu ilan edilmişti.
Niye çok beğenildiğine gelince... Bir kere toplumda kesim ayırt etmeksizin herkesin sorununa parmak bastılar. Öğrencilerin harçları da, erken boşalma sorunu da, ana dilde eğitim de, cumartesi anneleri de, başörtüsü mağdurları da, hatta ve hatta FETÖ yapılanması da işlenen konular arasında vardı. Ayrıca dizi kahramanları villalarda, yalılarda oturmuyordu. Bizim gibi eve girince ayakkabılarını çıkartıp terlik giyiyorlardı. Sanırım en önemli faktörlerden birisi de, ekibin yaptıkları işe olan saygısıydı.
Özellikle son sezon bölümler 60 dakika civarına gelmişti. Bunun haricinde, konuk oyuncu olmasına rağmen Nejat İşler saçlarını kazıdı. Yine bir sezon finali bölümünün son sahnesi için yardımcı kadın oyuncu Ayça Eren'in saçlarını kazıtması, mesela başrol oyuncusunun hiç konuşmadığı bölümün çekilmesi gibi büyük farklılıklar vardı. Hâlâ bu dizinin hayranları sosyal medya üzerindeki en aktif dizi hayranı kitlesi ve herhalde hiç umut kalmamasına rağmen hâlâ yeniden başlaması için kampanyalar düzenliyorlar.
Kaç tane dizi var milli maç gibi kent meydanında topluca seyredilen?
Çok uzatmışım.
Anlayışınız için teşekkürler, iyi çalışmalar.
Saygılarımla..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA