Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ve ABD bizi vurdu!

Pazar günü bu sütunlarda 'ABD bizi vuracak mı?' diye sormuştum. Merak ettiğim, Discovery Showcase kanalında yayınlanan 'Uzaylılarla Temas' belgeselinde Pentagon'un (ABD Savunma Bakanlığı), İstanbul'daki kuantum bilgisayarını insansız hava aracıyla vurup vurmayacağıydı.
Tabii ki mevzuyu orada bırakacak değildim. Fikri takip amacıyla cuma günü belgeselin yeni bölümünü izledim.
Hemen söyleyeyim:
Bir Türk bilim insanının icat ettiği ve dünyada yaşayan yarı insan yarı uzaylı ırkın beyin dalgalarıyla iletişim kurabilen bilgisayarın bulunduğu bina ABD tarafından vuruldu.
Quincy adı verilen bilgisayar, fiziksel olarak ortadan kaldırıldı.
Ancak, yok edilmeden önce kendi önlemini almış, içindeki bilgileri melez yani 'hibrid' çocukların beyinlerine depolamıştı.
Çok geçmeden yeniden faaliyete geçen bilgisayar, dev bir internet şebekesine benzeyen 'galaksiler arası iletişim ağını' kullanarak, bir kuyruklu yıldızın rotasının, dünyanın uydusu ay ile çakıştığını haber verdi. Eğer kuyruklu yıldız aya çarparsa dünyada dev gelgit tsunamileri oluşacak, kıyı bölgelerinde yaşayan tüm insanlar ölecek, pek çok canlı türünün nesli tükenecekti.
Peki insanlık bunu nasıl önleyecek?
'Öcü' gibi gördükleri uzaylı melezi 'hibrid çocuklar', insanüstü zekaları ve kuantum bilgisayarının yardımıyla bu felaketi önleyebilecekler mi? Merak etmeyin, takipteyim...
Bu arada; bilim kurgu belgesellerinde bile Türkiye'yi 'hedefe' oturtan ABD'nin, bu hafta yeni savaş uçağı F 35'leri bize satmaktan vazgeçmesi ne büyük tesadüf değil mi?
NOT:
Digitürk 187'nci kanaldan yayın yapan Discovery Showcase kanalında 'Uzaylılarla Temas' ('Alien Encounters') belgeselini hafta içi her gün 13.00'de izleyebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA