Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

“Müge Anlı’ya devlet nişanı verilmeli”

Müge Anlı, yıllardır başarılı icraatlarıyla bir televizyon figürü olmaktan çıkıp 'hepimizin kahramanı' haline geleli uzun yıllar oluyor.
Köşemizin katkı şampiyonlarından, değerli dostum ve okurum Kamil Çetin de bu konunun altını çizen yorumunda dikkate alınması gereken iki önemli öneride bulunuyor:
"Sayın Yüksel Aytuğ, artık bir televizyon klasiği olan, tartışmasız kendine özgü bir tür yaratarak olağanüstü zekası, çalışkanlığı, takipçiliği, kararlılığı, mükemmeliyetçiliği ve harika ekibi ile bütün anketlerde Türkiye'nin en güvenilir kişisi seçilen, her ne kadar uzun zamandır görüşemesek de çok eski tanıdığım Müge Anlı; her zamanki gibi bir cinayeti daha canlı yayında itiraf ettirdi. Baba, 18 ay önce oğlunu öldürmüştü ve bu cinayet, anne ile kız Müge Anlı'ya gelene kadar ağır bir toz bulutu altındaydı.
Belki de ilelebet öyle kalacak, unutulup, gidecekti... Beni bu konuda rahatsız eden çok önemli bir husus var. Başta Müge Anlı olmak üzere izlediğim bu tür programlarda bir ayrıntı çok dikkatimi çekiyor. Özellikle cinayet ve asayiş birimleri çok iyi işleyen, çok bilgili, birikimli, deneyimli polis birimlerimiz, detektiflerimiz bu tip olayları çok daha kolay ve çabuk çözüyorlar. Özellikle kırsal bölgelerde asayişimizin ve güvenliğimizin bir numaralı koruyucusu, kollayıcısı, uygulayıcısı, can ve malımızın güvencesi jandarmamız bu tip özel bilgi, birikim ve deneyim isteyen cinayet ve kaybolma olaylarında kesinlikle polis teşkilatımız ile işbirliğine gitmeli. Kesinlikle bu tip olayların çözümünü polislerimize bırakmalı. Bu son olay net bir örnek. Annekız 18 ay evvel jandarmaya kaybolma ile ilgili müracaat etmiş, araştırılmasını istemişler.
Jandarmamız bu olayı anne ile kızın ifadesine göre 'Memleketi terk etmiş, bir yerlere çalışmaya gitmiştir' diyerek çok fazla incelememiş.
Kabul etmek gerekir ki, polis teşkilatımızın bu tür olaylarda dünya çapında bir ekibi ve teknolojik alt yapısı var. Bu işbirliği kesinlikle sağlanmalı...
İkinci önerim: Bugüne kadar çözülmesi imkansız görülen, yıllarca gündeme gelmeyen, unutulan, unutturulmaya çalışılan cinayetleri çözen, kaybolanları bulan, dünyanın her yerindeki insanları kavuşturan, yaşlıları sahiplenen, engelli vatandaşlarımızın eli-ayağı olan ve hatta kayıp hayvanları bulan, uzun yıllardır çok büyük başarı ile kesin iddia ediyorum 'dünyada başka örneği olmayan bir program yapan', reytinglerde tartışmasız bir numara olan Müge Anlı'ya ve ekibine yaptığı bu hizmetlerden dolayı devlet üstün hizmet madalyası verilmeli.
Sevgi ve saygılarımla..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA