Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Defineye giderken defnedilmek...

Herhangi bir arama motoruna 'Define ararken öldü' diye yazın, karşınıza çıkacak haberlerin çokluğuna şaşıracaksınız. Son bir ay içinde ikinci ölümlü define haberi bültenlere düştü. Önce Silivri'de iki kişi, define araması sırasında kayboldu. Ardından Bursa'da define aramak için kuyuya giren sekiz kişiden biri hayatını kaybetti.
Ocak ayında da Konya'da define için hazırladıkları patlayıcının infilak etmesi üzerine iki kişi yaralanmıştı.
Türkiye'de izinsiz define aramak bir suç. (Türkiye'de define arayan sayısı aktif olarak yaklaşık 2 milyon, meraklısı ise 3 milyon kişi) Define aramaya yarayan metal detektörleri ise internette peynir ekmek gibi satılıyor.
Tıpkı pompalı tüfek ve beyzbol sopası gibi. (Türkiye, beyzbol ligi olmamasına rağmen en fazla beyzbol sopası satılan ülke) Acaba diyorum, detektör satışları için bir izin, ruhsat ya da sınırlama getirilse, define sevdası yüzünden yaşanan şu pisi pisine ölümler biraz olsun azalır mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA