Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Estetik çılgınlığına okur tepkisi

Geçen hafta ünlüler dünyasındaki estetik çılgınlığının eriştiği endişe verici boyutu gözler önüne sermek için "Herkes bir gün Çinli olacak" başlığıyla bir yazı yazdım. Müthiş bir geri dönüşü oldu. Meğer halkımız bu durumdan nasıl büyük bir rahatsızlık duyuyormuş... İşte köşemize ulaşan yorumlardan bazıları:
"Kaleminize sağlık. İçimizden geçenleri kağıda dökmüşsünüz. Birçok programı bu nedenle izlemiyoruz ama dert de değil. Ancak sabah haber programlarında moderatör ya da sunucu hanımlar da bir dudağı yerde bir dudağı gökte silikonlu dudaklarıyla kendilerini izletmemek için uğraşıyorlar. Bence çok iticiler. Hani ben kıskanıyorum desem, kocam da 'Lütfen şunu değiştir' diyor. Bizde mi bir sorun var, bilemiyorum..."
"Herkes aynı surat. Kimsenin bir özelliği, farkı kalmadı. Tamam gençleşiyorlar belki ama değersizleşiyorlar. Çünkü çok yedeği var..." (Ayşe Melek Şevval)
"Yüksel kardeşim, yaşamdan dolayı yüzümüzde oluşan her çizginin bir anısı vardır. Bu çizgilerden kaçmak isteyen ve bedenindeki doğal oluşan izleri sildirmek için çaba harcayanlar, çizgileri yok ederek bedenlerindeki izlerle birlikte kirli geçmişlerini de sildirebileceklerini zannediyorlar. Utanılacak geçmişi olmayan hiç kimse sağlık sorunu olmadan Allah'ın yarattığı bedenine el sürdürmez. Sebepsiz yere bedenin değiştirme çabasında olanların geçmişlerini yakından incelemek gerekir. Selamlar..." (Haberci meslektaşım Mevlut Aydın'ın yorumu)
"Hay ağzınıza sağlık Yüksel Bey, ne güzel yazmışsınız. Onları örnek alan bir sürü hayranları var üstelik. İğrençleştiler artık." (Ayşe Uzuner)
"Getir reklamında Sertab Erener'i tanımadım. Korkunç olmuş." (Mehdiye Tolunay)
"Estetik için verdikleri paraları ihtiyaç sahiplerine verseler ülkede fakir kalmazdı. Güzelleşelim derken daha da çirkin oluyorlar." (İbrahim Zerrin)
"Estetik ameliyatlarına karşıyım. Güzelleşelim derken daha da beter oluyorlar. Yalnız sağlık sorunları nedeniyle estetik ameliyat olanlar dışında. Örneğin, yangında yüzü yanan birinin yüzüne estetik yapılması gibi insanın psikolojik olarak rahatlaması için olabilir. Her yaşın ayrı bir güzelliği var. Böyle ameliyatlara gerek yok bence..."
"Merhaba Yüksel Bey, 'Herkes bir gün Çinli olacak' yazınızdaki üç satıra sığdırdığınız o harika tespitinizin son cümlesinde gayri ihtiyari gülmüşüm seslice.. Hani; 'Kızdınız mı? Yoksa şaşırdınız mı? Vallahi ifadesiz suratlarınızdan o bile anlaşılmıyor" yazmışsınız ya... Harikasınız..." (Sami Benli)



'Kardeşlerim' tekrara düşmesin
Köşemizin aktif okurlarından İbrahim Çalışkan bu kez de atv'de yayınlanan Kardeşlerim dizisi hakkında yapıcı bir eleştiride bulunmuş:
"Yüksel Bey merhaba, atv'de yayınlanan Kardeşlerim dizisi ile ilgili bir naçizane izlenimim mevcut... Sizin de yazılarınızı takip eden biriyim. Dizinin daha uzun soluklu ve kalıcı olması için senaristlerin daha akışkan senaryolar yazıp, sıcaklığı korumaları faydalı olacaktır. Zira dizi başladığından bu güne 35 bölümdür, kavga esnasında düşüp kafasını taşa vurmayan, aynı konulardan hastaneye, nezarethaneye girmeyen kalmadı. Kardeşlerin hayatlarının hep tersine gitmesinde zirve yapıldı. Artık hikayenin biraz ileri sarılıp bu çocukların kaderlerinin az da olsa değişmesi elzem gibi. Belki yapımcılarımız gidişatı sayenizde değiştirirler. Saygılar."

Gaf kürsüsü
Tansu Sarı dostumdan bir sobe daha: Arka Sokaklar'ın 610'uncu bölümünde üvey oğlu öldürülen Kudret rolünü oynayan Tahsin Lale, daha önce 550'nci bölümde Refik adlı bir insan kaçakçısını canlandırmıştı. Yine aynı bölümde Savcı Cahit rolüyle boy gösteren Bahattin Gök de polis memuru ve haber spikeri rolleriyle karşımıza gelmişti.

Zap'tiye
Şu anda dünyamıza doğru yaklaşan Everest büyüklüğünde bir gök taşı olabilir. Eğer fark edersek, ne pandeminin, ne pahalılığın, ne seçimin bir önemi kalır. Demek ki arada bir kafamızı kaldırıp göğe bakmakta fayda var. (Bkz: Son günlerin popüler yapımı Dont't Look Up)

Ne demiş?
"Eşekliğime geldi affedersiniz. Vermeseydim iyiydi..." (Müge Anlı ile Tatlı Sert'te kızının yaptığı yanlış evlilikten üzüntü duyan annenin itirafı)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA