Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dolandırıcı hukuk büroları bezdirdi

Gün geçmiyor ki, hukuk bürolarının ismini kullanan kişi ve kuruluşlardan bir telefon gelmesin. Arayıp, "Filanca borcunuz var, ödemezseniz icra işlemi başlatılacak. Avukatlık ücretleri ve faiziyle birlikte büyük bir meblağa ulaşacak" diye göz korkutuyorlar. Beni de "Sipariş ettiğiniz ürünü almamışsınız. 480 lira ödemeniz gerekiyor" diye (GMZ Hukuk ve Av. M. Yayalar) kandırmaya çalışmışlardı. Okurumuz Fatma Ağılönü de hem bu konuya ışık tutmuş hem de olası mağdurları uyarmış:
"Yüksel Bey merhaba, yazılarınızı takip eden bir okur olarak duyarlılığınızı bildiğim için binlerce kişiye gönderilen ve bana da gelen insanları mağdur eden Yayalar Hukuk Bürosu'nun mesajlarını ve bunun üzerine CİMER'e yazdığım yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum.



Yayalar Hukuk Bürosu'ndan sürekli 'Borcunuz var, ödemezseniz icra takibi başlatılacak' diye mesaj geliyor. Verilen iletişim numarasından aradığımızda aydınlatıcı bilgi verilmeden küstahça cevaplar verip telefonu kapattılar. Almadığımız ürünler için insanı panik haline sokarak icra takibi başlatacaklarını, belli bir saate kadar ödenmesi gerektiğini söylediler. Dolandırıcı olabileceklerini söylediğimde İstanbul Barosu'na kayıtlı olduklarını, araştırabileceğimi ilettiler. Bunun üzerine İstanbul Barosu'nu aradığımda Yayalar Hukuk Bürosu'nun baroya kayıtlı olduğunu öğrendim. Belli bir saate kadar ödenmesi gerektiği için ödeme yapmama sebep oldular. Sonrasında araştırma yaptığımda Yayalar Hukuk Bürosu ile ilgili bir çok şikayet olduğuna, insanların çaresiz panikle nereye şikayet edeceğini bilmediklerine, şikayet edenlerin de sonuç alamadıklarına dair mesajlar gördüm. Daha sonrasında İstanbul Barosu'nu aradığımda Yayalar Hukuk Bürosu'yla ilgili binlerce şikayet olduğunu bildirdiler. Anlayamadığım şey, böylesine dolandırıcı bir hukuk bürosunun nasıl Baro'ya kayıtlı olduğu ve kapatılmaması."
YAZAR NOTU: Yazının başında da belirttiğim gibi; dolandırıcılar, Baro'ya kayıtlı hukuk bürolarının ismini kullanarak insanları kandırıyor olabilirler. Ama yine de bu konunun üzerine kararlılıkla gidilmesi gerektiğine inanıyorum.

İmamoğlu Adalar'ı yaya bıraktı
Gün geçmiyor ki, İstanbullu okurlarımızdan İBB'nin icraatsızlığı, yetersizliği, vurdumduymazlığı ile ilgili bir şikayet gelmesin. Otobüs itmekten yorulanlar, çalışmayan, yürüyen merdivenlerin üzerinde nefes tüketenler, temizlik personelinin iş bırakmasıyla sokakları çöp toplama alanına dönenler, sivrisinek istilası yüzünden yaz günü burnunu dışarıya çıkartamayanlar, seçim öncesi verilen sözlerin yerine getirilmesini bekleyenler sinir küpüne dönmüş durumda.



Okurumuz Mehmet Kaya da Adalar'daki ulaşım sorununa dikkat çekiyor:
"UKOME'nin Nisan 2022'de aldığı karara göre adalardaki bisiklet işletmeciliğini İBB'ye bağlı İSPARK yapacaktı. Bu karar oy birliği ile alınmıştı. Ancak bunca zamana kadar İBB bu hizmeti başlatmadığı gibi ne zaman başlatacağı ile ilgili bir açıklama da yapmadı.
Belki köşenizde veya sosyal medya paylaşımlarınızda yer vermek istersiniz diye paylaşıyorum. Teşekürler..."

HAFTANIN ŞİİRİ
SORMA
Yollar varsa gidilecek
Cenkler varsa girilecek
Kalpler varsa sevilecek
Sakın ha durma...

Kasvet varsa dağılacak
Dağlar varsa yarılacak
Nefes varsa haykıracak
Asla susma...

Fakir varsa doyrulacak
Yara varsa onulacak
Boyun varsa sarılacak
Bir daha vurma...

Bir dal varsa tutunacak
Hüküm varsa uyulacak
Hesap varsa sorulacak
Gel beni yorma...
Yayın varsa gerilecek Hedef varsa serilecek Ölüm varsa erilecek Sebebini sorma...
Yüksel Aytuğ - 2023

Gaf'let kürsüsü

Dünyada gıda krizinin zirve yaptığı, en büyük ihracatçı Türkiye'de bile kilosunun 25 liradan satıldığı günlerde, İspanya'daki festivalde 150 ton domatesin sırf eğlence için sokaklara saçılması tepki topladı.

Zap'tiye
Ata Demirer'in zayıflamak için 6 ayda yaktığı yağ ile bizim ev bu kış ısınır mıydı acaba?

Ne demiş?
İnegöl'de alkollü araç kullanırken yakalanan sürücü, trafik polislerinden ilginç bir talepte bulundu: "Bana sigortadan, muayeneden ceza yazın ama alkolden yazmayın."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA