Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Estetik-çileler

Kendi kendime "Sana ne! Eğer kendilerini böyle mutlu hissediyorlarsa istediklerini yapsınlar" diyorum ama estetikle evrim geçiren kadınlara gözüm alışamıyor.
Son dönemlerde buna bir de ayak takıntım eklendi... Yanlış ayakkabı seçiminden dolayı çoğu kadının ayaklarında halluks valgus (kemik çıkıntısı) oluşmuş durumda. Genetik faktörler de önemliymiş ama asıl önemlisi, yanlış ayakkabı kullanımı.
Sadece topuklu ve dar ayakkabılar değil, her tarafta üç otuz paraya satılan babetler de bunu tetikliyor diye düşünüyorum. O kadar sağlıksız ki!

ÇİN İŞKENCESİ!
Oysa ayak sağlığı, akıl sağlığı kadar önemli.
Son günlerde okuduğum bir kitap var; 'Kar Çiçeği ve Sırlar Yelpazesi'...
Çin asıllı Amerikalı yazar Lisa See, Çin'in kırsal bölgelerinde 20'nci yüzyılın ortalarına kadar kız çocuklarına uygulanan ayak bağlama geleneğini anlatıyor.
Ayak bağlama işlemi şöyle gerçekleşiyor: 5-7 yaşları arasında kız çocuklarının ayakları sımsıkı sargılarla bağlanıyor. Bu işlemde önce kemikler kırılıyor, sonra çürüyor ve şekil değiştiriyor. Ve ayağın şekli bozulduğu gibi büyümesi de engellenmiş oluyor.
7 santimetre ideal ölçü. Bu ölçüde ayağı olan kız çocuğu büyüdüğünde, en iyi evliliği yapmaya aday oluyor. (Onların çektikleri acıları burada tasvir etmem mümkün değil.)
Fotoğrafta bu işlemlerden geçmiş bir ayağı görüyorsunuz. İşte böyle...
100 yıl önce ya da şimdi! Kadınlara dayatılan 'güzellik' olgusu ve ödenen bedeller hiç değişmiyor.
Resmen Çin işkencesi!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA