Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Türkiye'den bir sergi, iki davet

Türkiye'nin geçen yıl itibariyle Venedik Bienali'nde artık kalıcı bir mekanı olmuş, Türkiye Pavyonu adlı bu mekan, ilk projesi 'Places of Memory' (Hafıza Mekanları) ile büyük ses getirmişti.
Bu yıl da günümüzün önemli kavramsal sanatçılarından Sarkis'in eserleri ile yine adımızdan çok söz ettireceğimize eminim.
Ayrıca sınır ötesi çok sıkı ilişkileri olan Bodrum'daki Maça Kızı'nın sahibi Sahir Erozan'ın bienal öncesi iki gün üst üste vereceği davetler, yaz sezonu öncesi ülkemizin reklamına büyük katkı sağlayacak.

ATHENA SAHNEYE ÇIKACAK
Telefonda konuştuğum Sahir Bey; dünyada ve özellikle İtalyan aristokrasisinde sanattan hoşlanan yaklaşık 2 bin dostuna davetiye gönderdiğini söyledi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul'un elitlerinden yaklaşık 250 kişi, Sahir Bey'in davetlerine katılmak için Venedik'e çıkarma yapacakmış.
Sahir Bey'in Venedik'te tercih ettiği mekan ise, Türk Permak Grubu'nun sahibi olduğu San Clemente adasının üzerindeki St. Regis Hotel...
Permak Grup Başkan Vekili Emir Uyar, bu davetler için otellerinin kapısını ardına kadar açmış.
Sahir Bey'in 7 Mayıs'taki ilk daveti öğlen saatlerinde olacakmış. İkincisi ise ertesi akşam 22.00'de... Sahir Bey, sabah 03.00'e kadar sürecek partide Athena Grubu'nun sahneye çıkacağını söyledi.
Başta Sahir Erozan olmak üzere ülkemizin adının duyurulmasına her kim katkı sağlıyorsa, hepsinin ellerine ve yüreklerine sağlık.

SERGİ 9 MAYIS'TA AÇILACAK
Venedik Bienali'ndeki Türk Pavyonu'nda Sarkis'in 'Nefes'i sergilenecek. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) koordinasyonunda, 9 Mayıs-22 Kasım tarihleri arasında bienalin ana mekanlarından Arsenale'deki Sale d'Armi binasında yer alacak serginin küratörlüğünü ise Defne Ayas yapıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA