Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Sosyete karıştı: Sahte fatura paniği

Kadınlar için tam bir 'arzu nesnesi' olan, paranız olsa bile satın almak için aylarca sıra beklemeniz gereken Fransız çanta markasının İstanbul şubesi, geçen hafta öyle bir şey yaptı ki, erkek müşterilerinin yüreğini ağzına getirdi!



Markanın Nişantaşı mağazası, müşterilerine en azı 20 bin liradan başlayıp 100 bin liralara kadar çıkan e-faturalar göndermiş! Mail kutularında bu faturaları gören, çoğu iş ve sosyete dünyasının tanınmış isimleri olan erkekler, küçük çaplı bir şok yaşamışlar.



Hemen eşlerine –bazıları da sevgililerine- böyle bir alışveriş yapıp yapmadıklarını sormuş. "Hayır" cevabını alınca da iyice paniklemişler. Dolandırıldıklarını düşünüp "Neler oluyor?" diye mağazayı aradıklarında yüreklerine su serpilmiş.



Meğer mağazanın e-fatura sisteminde bir sorun olmuş ve sistem, kayıtlı müşterilerine alışveriş yapmadıkları halde e-faturalar göndermiş! Bu kadar ünlü bir markadan böyle bir hata, pes doğrusu…

'RADAR'INDA SANAT VAR
Türkiye'nin önemli koleksiyonerlerinden olan Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nesrin Esirtgen, sanata verdiği destekle de tanınır. Nesrin Hanım, 2011 yılında Beyoğlu'ndaki Mısır Apartmanı'nda, kar amacı gütmeyen bir sanat mekanı açmıştı. Birkaç yıl önce o mekanı kapatan Nesrin Hanım, yine aynı amaçla yeni bir sanat mekanı açmış.



Levent'teki ünlü bir iş merkezinin boş duran bir katını 'Radar' adıyla şehrin kültür sanat hayatına kazandırmış. Galeri Nev'in sahibi olan dostu Haldun Dostoğlu ile birlikte açtığı mekanda, sanatımızın ve sanatçılarımızın uluslararası düzeyde tanınmasına katkı sağlamayı amaçlıyormuş.

CENEVRE'DE SERGİ AÇIYOR
Türkiye ve yurt dışında katıldığı karma sergilerde dikkatleri üzerine çeken genç sanatçı Ebru Duruman'dan bir ilk. 1992 doğumlu sanatçı, İsviçre Cenevre'de bulunan dünyaca ünlü Bloom Galerie'de bugün 'Breasts&Breaths' adını verdiği ilk solo sergisini açıyor. İlk kez bir Türk kadın sanatçının eserlerine ev sahipliği yapacak olan galeride, Duruman'ın 40 adet yağlıboya eseri, sanatseverlerle buluşacak.



Türk Kanser Derneği Başkanı Burak Duruman ve iş insanı Aslı Selgur, kızlarının mutluluğuna şahitlik etmek için Cenevre'ye gitti. Ebru Duruman'a bu büyük başarısından dolayı kocaman bir alkış.

ÜNLÜ İSİMLER SERGİDE BULUŞTU
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Fatih Belediyesi ve Klasik Türk Sanatları Vakfı iş birliği ile bu yıl 'Çerçeve İçi/Çerçeve Dışı' temasıyla kurgulanan 2. Yeditepe Bienali, 7 Ocak'ta kapılarını aralamıştı.



7 Mart'a kadar devam edecek olan ve İstanbul'la özdeşleşmiş 4 mekanda 226 sanatçıyı ağırlayan bienalin geçenlerde tanıdık konukları vardı. Bienal mekanlarından Nuruosmaniye Camii Mahzeni'ndeki sergiyi gezen ve çok beğenen ünlü isimler, eserlerin sahibi sanatçılarla tanışıp sohbet etme imkanı da buldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA