Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

5 ay önce taburcu olmuştu halen yürüyemiyor

Babacan tavırlarıyla 7'den 70'e herkesin çok sevdiği iş insanı Hayri Yazıcı'nın geçen yıl şubatta Uludağ'da Kovid-19'a yakalandığını ilk bu köşede okumuştunuz. 3 ayı entübe olmak üzere 7 ay hastanede kalan Yazıcı, eylül ayında taburcu olmuştu.



Tedavisi devam eden Yazıcı için kızı Bahar Şer, bir an önce ayağa kalkabilmesi için eve fizik tedavi ünitesi kurdurmuştu. Ancak öğrendim ki, tüm bunlara rağmen Hayri ağabey, halen yürüyemiyormuş. Beş aydır süren fizik tedavi maalesef Yazıcı'yı ayağa kaldıramamış. Doktorlar birkaç aya daha ihtiyaç olduğunu söylüyormuş. Ben Hayri ağabeyin iyice iyileşmeden evden dışarı çıkmak istemediğini sanıyordum meğer bir sebebi de buymuş. Bu illet yüzünden bir yıldır çekmediği kalmayan Hayri ağabey, umarım en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur artık.

MİLANO'DAN BİLDİRİYOR!
Moda tutkunlarının dört gözle beklediği meşhur 4 büyük moda haftasında, New York'tan sonra sıra Milano'da. Bizden de tanıdık bir isim; Rachel Araz Kiresepi orada. Dakika dakika gelişmeleri bildiriyor! Milano Moda Haftası'nda defilelere davetiye bulmak kolay değildir ama Rachel Hanım hakkını veriyor.



Milano sokaklarında ve katıldığı defilelerde stiliyle göz dolduruyor. Bu arada Rachel Hanım'ın Milano'ya, bavullar dolusu kıyafet ve aksesuarlarla gittiğini öğrendim. Anlayacağınız Moda Haftası'nı takip etmek ona pahalıya patlamış ama başarılı bir influencer olmak kolay değil tabii!

SAĞLIKLI VE ŞİFALI KİTAPLAR
Pandemi dönemini en verimli geçirenlerden biri olan 1991 Türkiye ikinci güzeli Aslıhan Koruyan Sabancı'nın iki yeni kitap hazırlığında olduğunu yazmıştım. Aslıhan Hanım, her detayıyla birebir kendisinin ilgilendiği kitaplarını okuyucularla buluşturdu.



'Glütensiz Şekersiz Gurme Lezzetler-Tatlılar ve Tuzlular' adlı kitapta, Akdeniz, Ege ve Uzakdoğu mutfağından tamamı doğal, glütensiz ve rafine şeker içermeyen 72 tatlı ve 48 tuzlu yiyecek tarifi var. 'Doğanın Terapötik Reçeteleri' isimli kitabında da, 84 şifalı bitki ve 20 şifalı doğal taşı, tarihsel ve mitolojik hikayeleriyle aktaran Aslıhan Hanım'ın okuyucusu bol olur inşallah.

ESTETİĞİN DOZU KAÇMIŞ
Dün köşemde kullandığım Ender Mermerci'nin üç kızının bu fotoğrafı, "Estetiği fazla kaçırınca nereye geliyor yüzler!" diye, sosyete kulislerinde çok konuşuldu! Estetiğe karşı değilim ama estetiğin dozunu kaçırınca işte böyle milletin ağzına sakız oluyorsunuz! Bu dozda estetiği tercih edenler, doğallıktan ne kadar uzaklaştıklarının farkında değiller mi acaba!



Estetik yaptırmaktaki amaç, simasını başkalaştırmadan, estetikli olduğu belli olmadan daha doğal ve iyi yaş almaktır. Yoksa bir anda 10 yaş gençleşmek değil! Sonra sonuç bu oluyor işte…

BİR JEAN'IN YAPTIĞINA BAKIN!
Geçenlerde bir galada, yapımcı Burak Sağyaşar ile mutlu evlilikleri parmakla gösterilen oyuncu Hatice Şendil'i gördüm. Şendil, tek bir yanlış parçanın nasıl bütün görüntüyü bozduğunu bu kombiniyle ortaya koymuş.



Ekoseli blazer ceketi, içindeki büstiyeri ve zincir kolyesi mükemmel bir bütünlük yaratmış. Ancak seçtiği jean ile tüm bu güzel görüntü bozulmuş. Oysa; diz kısmı yırtık, açık renk, bol kesim bu jean yerine, siyah deri bir pantolon veya koyu bir jean tercih etseydi harika bir görüntü ortaya çıkacaktı.

BU KADAR RAHATLIK YETER!



Pandemiyle birlikte modada rahatlık öne çıkınca oversize tasarımlar da altın çağını yaşadı. Hacimli ürünler hâlâ popüler ancak tüm görünümü ekstra büyük parçalarla kombinlemenin artık modası geçti. Stilinizde dar kesimleri tek bir oversize parça ile bir araya getirebilirsiniz.



Keskin sivri burunlara artık biraz ara verme zamanı. Yeni sezonla birlikte zarif ve sevimli yuvarlak burunlar sahneye çıkıyor. Özellikle renkli modellerde yuvarlak burunları çok göreceğiz.



Kısa bluzlar, görünüm değiştirerek popülerliğini devam ettiriyor. Aşırı feminen fırfırlı modeller ise geri plana düşüyor. Bu yıl bralet tarzı büstiyerler öne çıkacak. Özellikle ceket ve gömlek içinde bolca göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA