Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Kraliçe’nin özel albümüne girdi

İngiltere Kraliçesi 2.Elizabeth'in tahttaki 70. yılı dolayısıyla düzenlenen Platin Jübile kutlamaları kapsamında, Kraliçe adına özel 'Platin Jübile Geçit Töreni Anma Albümü' hazırlandı. Albümde, Kraliçe'nin hükümdarlığındaki 70 yıldaki anıları, başarıları ve 250'den fazla fotoğrafının yanı sıra, 70 yılda İngiltere ve İngiliz Milletler Topluluğu'nun sosyal ve ekonomik gelişmesine katkıda bulunan kişi ve şirketler de yer alıyor. Albümdeki kişiler arasında bir Türk kadını da bulunuyor; Burçin Ressamoğlu… Sektöründe dünyanın en büyüğü olan bir Fransız şirketinin Birleşik Krallık CEO'su olan Burçin Hanım, işindeki başarısı, kadınların gelişimi ve ilerlemesini teşvik eden faaliyetleri ve cinsiyet eşitliği konularındaki çalışmalarından dolayı albüme alındı. "Kraliçe, benim için muhteşem bir rol model" diyen Burçin Hanım, bir Türk kadını olarak albümde yer aldığı için çok gurur duyduğunu söyledi.




NO 10'DAKİ İLK TÜRK
Burçin Ressamoğlu, 2022 Asyalı Başarı Kadınları Ödülleri'ne de aday gösterilmiş ve hatta finale kalmış. Bu yüzden Downing No 10 Başbakanlık Konutu'ndaki yuvarlak masa toplantısına davet edilmiş. Ve bu toplantıya katılan ilk Türk olmuş..

'KARMA'YI KAÇIRMAYIN
İstanbul'daki sanat tutkunlarına güzel bir haberim var. Çalışmaları 30'a yakın ülkede yayınlanan, illüstrasyonları, The New Yorker Dergisi'nde 8 defa kapak olan, ulusal ve uluslararası 70'in üzerinde ödül alan sanatçı Gürbüz Doğan Ekşioğlu yeni sergi açıyor.



Sanatçının, 'Karma' adını verdiği sergisi 4 Ağustos'ta açılacak. 18 Eylül'e kadar devam edecek sergide, Ekşioğlu'nun yağlıboya resimleri, baskı çalışmaları ve karışık teknikte ürettiği eserleri sanatseverlerle buluşacak.

MEZUNİYETTE BİR ARAYA GELDİLER
2003'te boşanan Rana Erkan Tabanca ile Ceylan Pirinçcioğlu, geçen hafta İspanyol Sahara ile Valencia'da evlenen oğulları Emrecan'ın mürüvvetini görmüştü. Eski çift, önceki gün de Goldsmiths Londra Üniversitesi'nde okuyan kızları Selina'nın mezuniyet sevincini yaşadı.



Oğlunun nikahına gidemeyen Ceylan Bey, kızının Londra'daki mezuniyet törenindeydi. Eşi ile nikahta oğlunu yalnız bırakmayan Rana Hanım, kızının mezuniyet törenine de yine eşiyle gitti. Bu arada Ceylan Bey'in, kızı, eski eşi ve onun yeni eşi ile çekilmiş fotoğrafını sosyal medyada paylaşması büyük takdir topladı.

HEDİYE YERİNE BAĞIŞ İSTEDİ
Eski eşi Acun Ilıcalı'dan boyunca iki kızı olan Zeynep Yılmaz'ın dün doğum günüydü. 47 yaşına basan Zeynep Hanım da son dönemin 'hediye yerine bağış' modasına uydu.



Dostlarından hediye yerine eş başkanı olduğu Kansersiz Yaşam Derneği'ne (KAYD) bağış yapmalarını rica etti. Her projesiyle mutluluk ve umut aşıladığını söylediği KAYD'a doğum gününü armağan eden Zeynep Yılmaz dostlarını, maddi sıkıntı ve hayati risk ile yaşayan kanser hastası çocuklara ve ailelerine yardıma davet etti. Zeynep Hanım'ın kampanyası 6 Ağustos'a kadar devam edecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA