Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Bergen ödülüne neden izin yok

Pandemi nedeniyle çekimleri ertelenen filmler arasında en merak edileni, arabesk müziğinin bir döneme damga vurmuş isimlerinden Bergen'in zorlu hayat hikayesiydi. Yaklaşık 1.5 yıldır hazırlık sürecinde olan filmde yine bir bilinmezlik yaşanıyor. Film ertelendi mi yoksa hiç çekilmeyecek mi? Bunu bekleyip göreceğiz.
Öte yandan yaşanan belirsizlikler sadece filmin geleceği ile ilgili değil. Aileden filmin hakları için muvafakatname alan proje sahibi Mine Şengöz ve yıllar sonra Bergen'e verilmek istenen ödülle ilgili ortaya çıkan bazı krizler de en az film kadar gündemde. Her şey Eylül ayında Mersin'de düzenlenmesi planlanan Altın Çilek'te Mersinli olan Bergen'in anısına ailesine ödül verilmesinin istenmesiyle başlıyor. Festival komitesi, Bergen'in ablası Mukadder Hanım'la görüşerek ödül töreninden bahsediyor, Mukadder Hanım durumdan çok memnun olduklarını söylüyor ama ödülü alması için izin çıkmıyor. 'İzni vermeyen kim?' dersiniz, Mine Şengöz. Aileyi arayarak "Gidemezsiniz, katılamazsınız, o ödülü alamazsınız" diyor ancak sebep ne, Şengöz neden sinirleniyor ve böyle davranıyor kimse bilmiyor.
Buradaki temel soru işareti şu; konunun filmle herhangi bir alakası yok. Mersinli bir sanatçının anısına ödül verilmek isteniyor, aile de memnun olup kabul ediyor. Peki buna kim, neden karışabiliyor? Bu durumda Bergen'in ailesi ödülü almalı mı yoksa filmin proje sahibinin sözünü dinleyip almamalı mı? Ben konunun içinden çıkamadım, yorum sizin.



Ada sineması pandemi'nin yıldızı oldu

Büyükada'da açık hava sineması deneyimi yaşayan kiminle konuşsam "Yok böyle bir nostalji, bizim çocukluğumuzdaki sinema kültürü sanki geri gelmiş" diyor. Pandemi günlerinde insanlara moral vermek amacıyla fiziki mesafeyi korunarak düzenlenen açık hava sineması, resmen pandeminin yıldızı oldu. AçıkhavADA Sinema, birbirinden başarılı yerli ve yabancı yapımları Eylül ayında da izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor. 3 Eylül'de 'Musin Bey',10 Eylül'de 'Sürü', 12 Eylül'de de 'Tatlı Ha- yat', Büyükada Tarihi Arabacılar Meydanı'nda izleyicilerle buluşacak filmler arasında. Aynı zamanda 'Jaws', 'Avatar' ve 'Aşk Zamanı' filmlerinin de gösterimi yapılacak. 'Bilet 10 lira, çekirdek bedava' sloganıyla yola çıkan etkinlikte, perşembeleri halk günü olduğu için giriş ücretsiz. Şimdiden iyi seyirler.



'BİR UMUT' sete çıktı

Yönetmenliğini Ümit Köreken'in üstlendiği 'Bir Umut' filminin çekimleri, Covid-19 kapsamında alınan önlemlerle Bursa'da başladı. Dünya prömiyerini dünyanın en prestijli film festivallerinden biri olan 66. Berlin Film Festivali'nde yapan Ümit Köreken'in ilk uzun metrajlı filmi 'Mavi Bisiklet', ulusal ve uluslararası 40'ın üzerinde birçok festivale katılmıştı. 53. Antalya Film Festivali'nde En İyi Senaryo, En İyi Yönetmen ve En İyi Film Altın Portakal ödüllerinin yanı sıra çeşitli festivallerden pek çok ödül alan Ümit Köreken'in ikinci uzun metraj sinema filmi 'Bir Umut'un bu kez kaç ödül alacağı şimdiden konuşulmaya başlandı.
Filmin başrollerinde Baran Şükrü Babacan, Eylem Yıldız ve Funda Eskioğlu var. Dilerim filmin festival yolculuğu 'Mavi Bisiklet' gibi başarılı olur, ki kesin olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA