Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

Bot dergi

BOT GİBİ DERGİ

Martı kaşlım, kara gözlüm
Rastlantı değildi, 6 Temmuz günü 1907'de doğman. Ben bir seni çok sevdim, bir de Fenerbahçe'yi. Ah Frida Kahlo! Bol acılı Adana'yı da severdim ama barışık olamadım senin kadar acılarımla. Acıların kadını, AH FRİDA! Kendin de söylerdin "Ben acının, aşkın ve devrimin kadınıyım" diye. Ah bir Nazım Hikmet görseydi seni; ne Vera kalırdı, ne Piraye.
Meksika'nın sıcak sularından, tekilasından, bol baharatlı yemeklerinden bir ressam olarak çıktın sen, ki ne ressam... Çizimlerinde kullandığın metaforik imgeleri anlayamadılar belki ama ölsen de kalbimizde yaşayacaksın, özgürlüğü simgeleyen martı kaşlarınla.

İlk başta bilemediler resimlerinin değerini. Oysa sen onları kolsuz gibi çizdin alçılar içinde. Belki de gerçekten kolsuz çizdin ama her şeyin teorik olmadığını, sanatın kurallarla değil, duygularla ilgili olduğunu gösteren kadındın Meksika burjuvasına.
Bir Diego ki ne Diego; aşkın kadınına hiç yakışmadı yüzeysel bir Kazanova. Tutkularında yanıp kavrulan bir kadın için hiç doğru bir aşık değildi Diego ama olsun, aşk bu; ota da konar, bota da.'Hayatımda iki büyük kaza geçirdim; biri Diego'ydu ve diğerinde ise bir tren az daha beni öldürüyordu. Diego kesinlikle çok daha yıkıcıydı.' Ah Frida Kahlo ve bizi anlam deryalarına düşüren resimleri. Bu kirli dünyaya getirdiğin her resim için teşekkürler. Gözleri gibi bahtı da kara olan yarim.

Ben de şiir yazıyorum!
Her hafta siz okurlarımızdan gelen şiirleri de yayınlıyoruz.

İlahi ızdıraplar çekerken
Mavi lunaparklarda
Seni gördüğümden beri
Dönme dolaplara binemez oldum
Yokluğunda
Yüksekten korkarım ben

Ezoterik terimlerin ve egzoz dumanlarının
Anlamını kaybettiği diyarlara götür beni
Mini mani mo
Vubba lubba dub dub
Hibidi hobidi luba luba
Oh mistır lova lova.

'Kardan adam güneşe aşıktır ve kırlangıç ağlarsa ölür. Lütfetti mi mutluluk seninle dansı peki Buse?'

Kitap incelemesi: 'Kırık Saçlarıyla Mavi Elbiseli Kadın' - Fırat Kalfa
Fırat Kalfa bu sene çıkardığı dördüncü romanıyla, edebiyata bir aşk çeşmesi gibi ağzını dayayanların susuzluğunu gidermeyi başarmış yine. Ön söz, son söz ve arka kapaktaki yazıyı da hesaba katarsak; 59 sayfadan oluşan bu post-modern roman için söyleyecek söz çok doğrusu. Aynı zamanda da yok. Tam bir şaheser. 'Kardan adam güneşe aşıktır ve kırlangıç ağlarsa ölür. Lütfetti mi mutluluk seninle dansı peki Buse?' cümlesiyle başlayan roman daha baştan size kreşendo veriyor. Harika bir aşkı, macera dolu bir aksiyonu, katilin başından belli olduğu bir cinayet romanını ve zeytinyağlı sarma tarifini tek bir yerde toplayabilmek her baba yiğidin harcı değildir. Henüz 19 yaşında olan bu genç yazar tam anlamıyla bot gibi bir edebiyatın öncüsü. Bize de bağcıklarımızı bağlamak düşer. Şu anda bir kişisel gelişim ve felsefe kitabı yazma çalışmalarını sürdürdüğünü bildiğimiz Fırat'a başarılarının devamını diliyoruz. 'İyiyim, sadece bileklerimi kestim, biraz çamaşır suyu içtim ve bipolarım geldi.' - Fırat Kalfa

Bot Dergi Etkinlik Takvimi
Cohen'in 40'ı
Kanadalı yazar, şair, söz yazarı ve müzisyen; Maya dağdan kalkan kaz, tenisçi, her şeyden önce bir anne. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz büyük üstat. Roma'yı yakan Neron ve Famous Blue Raincoat dinlerken kalbim... Erken değil ama hiç gitmeseydin keşke. Kadife sesli adam aşkın sonuna kadar dans etti. Cenazesi Montreal'de toprağa verildi. 14 Aralık 2016 saat 09.00'da Mecidiyeköy' de hepinizi Cohen'in 40'ı için bekliyoruz.

Bot with Sound
Birinci geleneksel Bot with Sound buluşmasında sürpriz gruplar sizi bekliyor olacak! Henüz sadece Galaksideki Son Noktalı Virgül'ün katılmayı kabul ettiği konser etkinliğimizin, tahmin edersiniz ki ne yeri ne tarihi belli. Beklemede kalın!

Ustalara Övgü
Bizim için bir ritüel haline gelmiş 'Ustalara Övgü' etkinliğini sizlere de açmak istedik! Her hafta çarşamba ve cuma günleri, saat 19.00'da Kadıköy' de buluşup önceden belirlenmiş bir ustayı övüyoruz. Bazen birkaçını birden övüyoruz. (Bütün ekibin katılımı zorunludur. Görsel animasyon tasarımcılar dahil.)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA