Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

1 film bir dizi

Taboo
Ünlü oyuncuların dizilerde kendilerini göstermelerine yavaş yavaş alışmaya başladık. Artık bir-iki bölümde rol alıp çıkmıyorlar; o yüzden kendilerini uzun sezonlar boyunca izleme şansı buluyoruz. Kevin Spacey-House of Cards, Anthony Hopkins-Westworld bunlardan sadece birkaçı... Tom Hardy de Peaky Blinders'ta kendini gösterdikten sonra, şimdi de yapımcılığını üstlendiği Taboo ile karşımızda. Mini dizi şeklindeki Taboo'nun henüz üç bölümü yayınlandı. Hikaye; James Keziah Delaney adlı gencin, uzun bir süre Afrika'da yaşadıktan sonra babasının ölümünün ardından Londra'ya gelmesiyle başlıyor. Babasının mirası ise Delaney için en büyük problemi oluşturuyor. Baştan edindiğim izlenimle söyleyebilirim ki; dizi beklentilerimizin bir tık aşağısında kaldı. Peaky Blinders'ta olduğu gibi mekan ve çekimler çok iyi. Tom Hardy'nin oyunculuğu zaten apayrı bir şölen. Ancak bu havayı kaldıramayan bir gidişata sahip ve bir olmamışlık söz konusu. Belki ileriki bölümlerde daha sağlam ilerleyerek bu açığı kapatır. Son olarak Tom Hardy'nin bu diziden zarar ettiği haberleri dolaşıyor. Bu eksikliklerin etkisi var mı bilinmez ama dizinin bir ivmeye ihtiyacı olduğu kesin. Hazır yeni başlamışken, Taboo oldukça iyi bir seçenek, bunu da ekleyelim.

Buried
Tek mekan filmlerinden olan Buried'ın başrolünde Ryan Reynolds'ı izliyoruz. Tek mekan derken, filmin bir tabutta geçtiğini ve tek bir oyuncunun rol aldığını hatırlatalım. Kill Bill'de Uma Thurman'ın sahnesine dayanamadıysanız, bu filme hiç yaklaşmamanızı tavsiye ederiz. Çünkü gerçekten insanı boğan, rahatsız eden bir atmosfere sahip. Aslında film, Hollywood için oldukça klişe olan 'Irak'ta görev yapan Amerikan askeri' temalı. ABD'li asker, gözünü açtığında kendisini bir tabutta buluyor ve kurtulmak için zamana karşı yarışıyor. Dış dünyayla bağlantının sadece cep telefonuyla sağlandığı filmde, tempo sürekli yukarıda tutuluyor. Ufacık tabutta hareket etme mücadelesi ve yaşanan gerilim, Ryan Reynolds'ın güzel oyunculuğuyla bir üst seviyeye taşınıyor. Eğer tek mekanda geçen filmleri seviyorsanız, Buried'ı sakın kaçırmayın

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA