Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜNAYDIN'LA KANTİN

1 bir film oyun

'Sunset Limited'
Soİnançlı eski bir suçluyla, umutsuz bir profesörü karşı karşıya getiren filmin yönetmenliğinde Tommy Lee Jones bulunuyor. Bir tiyatro oyunundan uyarlanan film tek mekanda geçiyor. Hiç şüphesiz kendi türleri arasında; gerek oyunculuk, gerekse senaryo bakımından en iyilerden birisi diyebiliriz. Film içindeki tartışmalarla size hayatı sorgulatmayı başarıyor. Ayrıca filmde kazanan bir tarafın olmasına da izin verilmiyor. Size iki tarafın da bakış açısını izletip yaşatırken, seçiminizde de sizi özgür bırakıyor. Başrollerinde Samuel L. Jackson ve Tommy Lee Jones'un oynadığı filmde sadece ikisi var zaten. Tek başlarına oyunculuklarıyla filmi alıp baştan sona sürüklüyorlar. Film devam ederken başka bir oyuncu getirseniz, 'Abi ben çıksam iyi olacak galiba' diyerek hiç topa girmek istemez, sahneyi ustalara bırakarak saygıyla eğilir. Eğitim, akılcılık, yaşam gibi konuları ele almak, zıtlıklarla dolu yaşamda biraz olsun dertleşmek istiyorsanız film tam size göre.

'Prince of Persia'
Bu hafta da sizlere oyun dünyasında eskiden beri yer alan, 'Prens' karakteriyle kitleleri peşinden sürüklemiş bir oyundan bahsedeceğim. Ubisoft adlı yapım şirketinin oyunu olan 'Prince of Persia' ilk olarak Jordan Mechner tarafından 1989 yılında geliştirildi. Motion Capture denilen hareket yakalama tekniğiyle yapılmış ilk oyun olma özelliğini taşıyan oyunun popüler olması, 2003 yılında çıkan 'Sands of Time' adlı oyunuyla beraber gerçekleşmiştir. Temelinde üçleme şeklinde çıkan oyunun daha sonraları iki serisi daha çıksa da ikinci oyun olan 'Warrior Within' herkesin kalbini kazanmayı başarmıştır. Günümüzdeki birçok oyuna hala ilham kaynağı olan 'Prince of - Persia'; senaryosuyla da öne çıkmayı başarıyor. Hem zamanının ilerisindeki oyun kontrolleri, hem de film gibi geçen hikayesiyle efsane olmayı başarmıştır. Şimdi 'Madem bu kadar güzel senaryosu var, neden filmi çekilmedi?' dediğinizi duyar gibiyim. Daha sonraları filmi çıksa da oyununun gölgesinde kaldı. Eğer 'Geçmiş zamanın grafikleri beni rahatsız etmez' diyorsanız, kesinlikle en başından itibaren bütün oyunları oynamanızı tavsiye ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA