Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Küçük hayallerden büyük lezzetlere

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün lezzetli mi lezzetli bir girişimcilik hikayesi paylaşıyorum size. Takip edenler bilir, geçtiğimiz günlerde Kayseri'de SABAH etkinliği kapsamında Kayseri'de idim. O kadar yetenekli ve girişimci kişilerle tanışım ki, resmen Kayseri'ye doyamadım. Mix AVM içerisinde öyle bir çikolatacıya gittim ki, resmen hayran oldum. O ne özgün lezzetler, o ne pop-art bir lezzet anlayışı öyle. Vallahi nefis. İbrahim Özlütürk, Hasan Ayata ve Tolga Gözüpek'in ortak kurduğu Vanilin Chocolate beni o kadar etkiledi ki, ertesi gün bir de onlara çikolata dersi almaya gittim.

HAYAL ETMEKLE BAŞLADI
Hayatta her insanın bir hayali, bir hedefi vardır. Hayallere ulaşıldıkça, yeni hedeflere koştukça insan mutlu olabilir.
Onlar da bu anlayışta 2014 yılında hayalimiz olan waffle shop'u açarak hikayelerine başlamışlar.
Waffle yaparken içine Belçika çikolatası koydukları için tabii kısa zamanda yüzlerce kişi bu lezzetin bağımlısı olmuş. Waffle işinden çikolata işine geçiş yapmaları hiç de zor olmamış. 20 yıllık pasta şefi Metin Kılıç'a ulaşmışlar ve bu işi öğrenmişler.

DOĞALIN PEŞİNDEYİZ

Vanilin Chocolate'de üretimin tek bir noktada olması ve ürünlerin hiçbirinin koruyucu madde içermemesi, aroma yerine yüzde 100 meyve kullanılarak üretim yapılması onlar için başarının anahtarını olmuş.
Bugünlük benden bu kadar.
Vanilin Chocolate'a mutfaklarını ve gönüllerini bana açtıkları için çok teşekkür ediyorum.
Hepinize iyi pazarlar...

DOĞAL ÇİKOLATA

150 ml. eritilmiş kakao yağı
2.5 tepeleme yemek kaşığı ham kakao
1 yemek kaşığı vanilya
4 yemek kaşığı bal
1 fiske kaya tuzu
Yapılışı: Kakao yağını mikro dalgada eritiyoruz. Ölçü kabına diğer malzemeleri ilave ediyoruz. Sürekli karıştırarak homojen olmasını sağlıyoruz. Kalıplara boşaltıyoruz ve donması için birkaç saat bekliyoruz. Kalıptan çıkartıp servis ediyoruz.

TAHİNLİ TRÜF

500 gr. krema
500 gr. tereyağı
500 gr. fil dişi çikolata
125 gr. jelatin
1 kg. tahin
Yapılışı: Kremayı kaynatıyoruz ve tereyağını ekleyip karıştırıyoruz. Fildişi çikolatayı ve jelatini ekliyoruz. Son olarak tahini ekliyoruz. Top top yapıp üzerlerini süsleyerek servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA