Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Pazar kahvaltısını kim sevmez?

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün nefis kahvaltılık lezzetler hazırladım. Kahvaltı, Türk toplumunun vazgeçilmez öğünü. Her evin kendine göre kahvaltı rutinleri olsa da bazen sofralarınızın rutinini bozacak farklılıklara ihtiyaç duyarsınız. Bazı lezzetler öyle çok sevilir ki, günün her öğünü masada yer alacak hale gelir. Benim için de bu üç kahvaltılık tarif aynen öyle. Bugünlük benden bu kadar. Bana idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

KAHVALTILIK SOSLU ZEYTİN

MALZEMELER
1 kase biberli kokteyl zeytin
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
Biberiye
Zahter
Zeytinyağı
1 tane büyük boy jülyen doğranmış kuru soğan
3-4 adet iri doğranmış ceviz
YAPILIŞI: Kokteyl zeytinlerin içindeki biberleri bir kürdan yardımıyla çıkarıp bir kaseye alıyoruz. Zeytinleri tost makinesinde yumuşayana kadar pişiriyoruz. Kuru soğanı bir yemek kaşığı sıvı yağda yumuşayana kadar kavuruyoruz. Derin bir kaseye zeytinyağı, salça, kekik, biberiye ve zahteri koyup iyice karıştırıyoruz. Kavurduğumuz soğanı, zeytinin içinden çıkan biberleri, ceviz parçalarını ilave edip hepsini harmanlıyoruz.

KAHVALTILIK PATATES TAVA

MALZEMELER
2 adet orta boy patates
2 adet yumurta
1 avuç kaşar peyniri rendesi
1 çay kaşığı tuz
Pul biber
Karabiber
Sıvı yağ
YAPILIŞI: İki adet patatesi ince ince rendeleyip içine iki adet yumurta kırıyoruz. İsteğe göre baharat serpiyoruz. Kaşar ekleyip karıştırıyoruz. Yapışmaz teflon tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ döküp, üzerine harcı koyuyoruz. Orta ateşte kapağını kapatıp dairesel şekilde çevire çevire her yerinin eşit kızarmasını bekliyoruz. Kapak ile ters çevirip tavaya biraz daha sıvı yağ gezdirip, diğer tarafı da aynı şekilde kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz.

KÖZLENMİŞ BİBER PİYAZI

MALZEMELER
4-5 adet közlenmiş kırmızı biber
4-5 dal maydanoz
1 diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık nar ekşisi
Tuz
YAPILIŞI:
Közlenmiş kırmızı biberleri doğrayıp bir tavaya alıyoruz. Suyunu çekene kadar karıştırıyoruz. Zeytinyağı, iri doğranmış maydanoz ve küçük doğranmış sarımsakları ilave ediyoruz. Kapağı kapatıp 4-5 dakika pişiriyoruz. En son tuz ve nar ekşisi de ilave edip ocaktan alıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA