Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Kumkuat nedir?

Bugün İdilika'nın Mutfağı'nda mis gibi kokusuyla beni benden alan, turuncu renkte miniş mi miniş bir meyve olan kumkuat var. Menşei Doğu Asya ve Çin olan, ülkemizde ise son yıllarda adından söz ettiren kumkuatı market raflarında görüyoruz fakat nerelerde nasıl kullanılır çok iyi bilmiyoruz, değil mi?

NEDİR BU MUCİZE?
C vitamini bakımından zengin olan kumkuat, kabuğu ile beraber yenildiğinde vücuda güç veriyor. Sindirimi kolaylaştırıp sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi geliyor. Damar sertliğini ve tıkanıklığını önleyip kanı temizliyor ve kan dolaşımını kolaylaştırıyor. Kansızlığa karşı etkili. Diş ve diş etlerini kuvvetlendirip dişleri beyazlatıyor. A, B1, B2, B3 ve kalsiyum da ihtiva ediyor ve sinir sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor.

KUMKUATLI KEK

MALZEMELER
3 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 adet bütün portakal
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1.5 su bardağı un
1 küçük kutu kumkuat



ÜZERİ İÇİN:
Pudra şekeri
YAPILIŞI: Yumurtaları şekerle beraber çırpıyoruz. Portakalın suyunu sıkıyoruz ve karışıma ekliyoruz. Sıvı yağla birlikte hazırladığımız karışımı çırpıyoruz. Kuru malzemeyi karıştırıp eliyoruz ve kek harcıyla birleştiriyoruz. Son olarak kumkuatları minik minik doğruyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Keki frenk üzümler ve kumkuatlar ile süsleyip servis ediyoruz.

KUMKUAT REÇELİ

MALZEMELER
1 kg. kumkuat
750 gr. toz şeker
3 su bardağı su
1/2 limonun suyu
YAPILIŞI: Kumkuatları haşlıyoruz. Haşladığımız kumkuatları su dolu bir kabın içine alıp sürekli suyunu değiştiriyoruz. Üç-dört kez bu işlemi tekrarladıktan sonra bir gece bekletiyoruz. Reçel yapacağımız tencereye bir kat kumkuat, bir kat şeker olacak şekilde kat kat diziyoruz. Bir gece de şekerde bekletiyoruz. Ertesi gün üç su bardağı suyu ekliyoruz ve kaynatıyoruz. Ocaktan almadan önce limon suyunu sıkıyoruz. Reçeli sıcakken kavanoza koyup ters çeviriyoruz.

KUMKUATLI KURABİYE

MALZEMELER
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1/2 su bardağı ezilmiş kumkuat
1/2 su bardağı mandalina suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma toz
5 su bardağı un
YAPILIŞI: Toz şeker, yumurta, kumkuat ezmesi, mandalina suyu ve sıvı yağı çırpıyoruz. Kuru malzemeleri de ilave edip yoğuruyoruz. Top top yaptığımız hamurları 170 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA