Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Ev yapımı sokak lezzetleri

Herkese merhaba, çocuklarımızın dışarıya çıkınca mutlaka yemek istediği lezzetleri evde hazırlamayı hangi anne istemez? Bugünkü yazım tam da sizlere göre..

TAVUK KOKOREÇ

MALZEMELER
3 adet tavuk kalça (but) kemiksiz
4 adet sivri biber
2 adet domates
3 diş sarımsak
Yeterince ayçiçek yağı
BAHARATLAR:
Kimyon
Pul biber
Kekik
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
YAPILIŞI: Öncelikle malzemeleri incecik doğrayalım. Tavukların derisini alın ve doğrayabildiğiniz kadar küçük küçük doğrayın. Sivri biber ve domatesleri ince ince kıyın. Sarımsağı rendeleyin veya benim gibi ince doğrayın. Tavayı ocağa alın ve bir miktar sıvı yağ ilave ederek ısıtın. Daha sonra tavukları atarak sotelemeye başlayın. Tavuklar renk değiştirdikten sonra biberleri ve sarımsağı ilave edin. Biberler de yumuşamaya başlayınca domatesleri tavaya ekleyin. Malzemeyi bir güzel harmanlayarak kavurmaya devam edin. En son tuz ve diğer baharatları ekleyin.



ISLAK
HAMBURGER

MALZEMELER
Hamburger ekmeği
KÖFTESİ İÇİN:
500 gr. kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 diş sarımsak
Yarım su bardağı galeta unu
SOSU İÇİN:
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tutam dağ kekiği
2 su bardağı domates sosu
2 yemek kaşığı ketçap
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı)


YAPILIŞI:
İlk olarak hamburgerimizin köftesini hazırlayalım. Bunun için uygun bir kap içerisine kıymamızı, soğanımızı, tuzumuzu, kimyonumuzu, karabiberimizi, sarımsağımızı ve galeta unumuzu alarak güzel bir şekilde yoğuralım. Burada kullanacağınız soğanları minik minik doğrayabileceğiniz gibi rendeleyebilirsiniz de.
Daha sonra üzerini streçleyelim ve dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
Bu sırada sos tenceresine sırayla sos malzemelerimizi ekleyerek karıştıralım ve pişirelim. Bunun için öncelikle tenceremize zeytinyağını alarak kızdıralım. Yağımız kızdıktan sonra sarımsağımızı ekleyelim ve kavuralım.
Domates salçasını da ilave ederek eriyene kadar karıştıralım. Ardından dağ kekiğini ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
Domates sosunu, ketçabı, karabiberi ve tuzu da ilave edip karıştıralım. Sosumuz hazır.
Diğer taraftan köfteleri şekillendirmeye geçelim. Köfte harcımızdan mandalina büyüklüğünde bir parça koparalım ve elimizde yuvarlayıp, avuç içimizle bastırarak köfte şeklini verelim. Köfteler pişerken küçüleceği için isteğe bağlı olarak köftenizi hamburger ekmeğinden biraz büyük olacak şekilde yapabilirsiniz. Bu ölçülerle ben 8 adet ıslak hamburger köftesi elde ettim.
Köftelerimizi pişirmek için uygun bir tavanın içerisine sıvı yağı alalım.
Yağ kızınca köftelerimizi tavaya alalım. Arkalı- önlü güzel bir şekilde kızartalım.
Köftelerimiz pişince pişirme kağıdımızdan 2 tane çıkaralım ve elimizle buruşturarak su dolu bir kap içerisine alalım, güzelce ıslatalım.
Islanan pişirme kağıtlarımızı açarak hamburgerlerimizi pişireceğimiz kabın tabanına yerleştirelim.
Hamburger ekmeklerimizin alt kısmını hazırladığımız sosa güzel iyice bulayarak tencereye yerleştirelim.
Ekmeklerimizin üzerine köftelerimizi yerleştirelim, ekmeğimizin üst kısmını da sosa bulayarak köftenin üzerine kapatalım. Kalan sosu ekmeklerimizin üzerine gezdirelim.
Tencerenin kapağını kapatalım ve 10 dakika kadar hamburgerlerimizi pişirelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA