Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Akşama ne pişirsem?

Bu akşam ne pişirsem diye düşünenlere, hem lezzet hem farklılık arayanlara nefis bir menü önerisi ile geldim bugün. Umarım beğenirsiniz.

PORTAKAL SOSLU HİNDİ

MALZEMELER
4 adet hindi göğsü
1 çay bardağı pekmez
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet portakalın suyu
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI: Portakal suyu, pekmez, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı ve hindi göğüslerini bir fırın torbasının içine koyup harmanlıyoruz ve 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sosun suyunu ocakta çektiriyoruz. Hindi etini dilimliyoruz, üzerine sosu dökerek servis yapıyoruz.



PÜF NOKTASI

İsterseniz fırın torbasının içine patates, arpacık soğan, havuç da ilave edebilirsiniz. Fazla kalan sosu, pirinç risottosunda kullanıyoruz.

MANTARLI PİLAV

MALZEMELER
Yarım paket baldo pirinç
Yarım paket kültür mantarı
1 adet küçük kuru soğan
2 diş sarımsak
2 dal taze biberiye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı eski kaşar rendesi
Hindi ya da tavuk suyu
YAPILIŞI: Sarımsak ve soğanı ince kıyıp tereyağında kavuruyoruz. Pirinci ilave edip sürekli karıştırarak beş dakika kavuruyoruz. İnce doğranmış mantarları ekleyip karıştırıyoruz. Hindi suyundan kepçe ile yavaş yavaş ilave edip pirince çektiriyoruz. Pirinç yumuşayınca ocaktan alıyoruz. Servis tabağına alıp üzerine rendelenmiş eski kaşar peyniri serpiyoruz. Kızarmış biberiye ile süsleyerek servis yapıyoruz.

ANTEP EZME SALATASI

MALZEMELER
4 adet olgun domates
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
4 adet taze soğan
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limonun suyu
1 diş sarımsak
1 fincan zeytinyağı
YAPILIŞI: Ayıklanıp yıkanan sebzeler, tavla zarından küçük doğranır. Domatesler de aynı şekilde doğranıp ilave edilir. İçerisine pul biber, nane ve ekşiler de konup zeytinyağı ve tuz eklenir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA