Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Az malzeme ile çok lezzet

Bugün sizlere çok az malzeme kullanarak hem ekonomik hem aile boyu doyurucu lezzetler hazırladık.

KATLAMA

MALZEMELER

5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
Su
1.5 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı



YAPILIŞI:
Unu derin bir kaba alın, ortasını açıp tuzu ekleyin, ardından yavaş yavaş su koyun. Kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edin. 15 dakika kadar hamuru dinlenmeye alın. Bu arada sıvı yağ ve tereyağını ısıtın ama yağı yakmayın. Hamurdan irice bezeler koparıp kenara alın ve açmaya başlayın. Biraz kalın açın, inceltmeyin. Açtığınız hamura yağı bol miktarda sürün, sonra iki yandan eşit şekilde ikiye katlayın, yine yağ sürün. Hamuru katlayın, tekrar yine yağ sürün. İç tarafının her yeri yağlanmış olsun. Kenara koyun. Bütün bezelerinizde aynı işlemi uygulayın. 30 dakika beklesinler ki yağla hamur özdeşleşsin. Daha sonra yuvarlak yuvarlak açın, ister yağsız tavada isterseniz sacta pişirin.

ISLAMA

MALZEMELER
1 kilo hazır ıslamalık yufka
1 bütün tavuk
Ceviz
Tereyağı
Tuz
YAPILIŞI: Hazır ıslamalık yufkayı kare kare olacak şekilde kesiyoruz. Kestiğimiz yufkayı borcama dik dik diziyoruz. Hiç boş yer kalmayacak. Diğer yanda bütün tavuk haşlanır. Dizdiğimiz ıslamanın üstüne bol miktarda ceviz koyuyoruz. Tereyağını eritip üstüne döküyoruz. Haşlanan tavuğu da parçalayarak üstüne koyuyoruz. Suyunu bol miktarda koyuyoruz suyunu çekerse sürekli ilave ediyoruz.

SİNOP MANTISI

MALZEMELER
1 adet yumurta
Yeteri kadar un
Tuz
İÇİ İÇİN:
Kıyma
Maydanoz
Kuru soğan
Karabiber
Tuz
ÜZERİ İÇİN:
Tereyağı
Pul biber
Biber salçası
Dövülmüş ceviz
YAPILIŞI: Unu bir kaba alın ve içine bir yumurta kırın. Tuz ilave edip su ile yoğurun. Hamur kulak memesinden sert olduğunda yoğurmayı bırakın ve bezelere ayırın. Diğer taraftan kıymaya kuru soğan rendeleyin ve maydanoz doğrayın. Tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyerek karıştırın. Ayırdığınız bezeleri oklava yardımı ile 1 cm. inceliğinde açın. Hamurları kare şeklinde kesip kıymalı karışımı içlerine doldurun ve üçgen şeklinde katlayarak uçlarını iyice kapatın. Tencerede suyu kaynatın. Kaynayan suyun içerisine bir miktar tuz ilave edin ve mantıları bu suda haşlayın. Haşlayıp süzdüğünüz mantıları tepsiye alın. Bir tavada tereyağını eritin. İçine biber salçası ve pul biberi yakın ve mantının üzerinde gezdirin. Bol ceviz eşliğinde servis edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA